Hälsoguiden
Hälsa

Hälsa

Hälsa är vår hjärtefråga. Vad som passar just dig är naturligtvis personligt, och därför har vi låtit samla allt kring hälsa och egenvård här i vår butik online. Hitta värmen med mjuka tofflor och gott Rooibos-te, få rörligare leder med nyponpulver och boosta immunsystemet med C-vitamin. Ta hand om dig!

Läs mer

Hälsa

I vårt lexikon är hälsa lika med en kropp i balans, såväl psykiskt som fysiskt. Många olika faktorer spelar in, där en viktig del är hur du tar hand om dig själv. Med varierad kost och vardagsmotion är du en bra bit på vägen. Addera goda bakterier, nyponpulver eller C-vitamin och du kan uppleva märkbar skillnad för ditt välmående – och din livskvalitet. Låt oss fördjupa oss ytterligare inom hälsa. 


Vad är god hälsa? 

God hälsa är en definitionsfråga, men grundar sig i att du ska uppleva ett välbefinnande mentalt, fysiskt och socialt. Med andra ord är det ett brett begrepp och många faktorer spelar in för att du ska uppnå och uppleva god hälsa. En bra start är att analysera ditt mående, på egen hand eller i samråd med din vårdcentral. Hur mår du mentalt och hur känns kroppen? Har du låg energi eller gör lederna ont? Försök att hjälpa kroppen på traven och hitta ditt recept till god hälsa – det är viktigt för din livskvalitet. 


Är sömn viktigt för god hälsa?  

Sömnens kvalitet är viktig för vår hälsa. Beroende på var vi befinner oss i livet, har vi olika förutsättningar till antalet timmar sömn. Då gäller det istället att ta tillvara på sömnen som vi får och öka dess kvalitet. Kosttillskott kan ha en verkligt god effekt, där ingredienser som ashwagandha främjar harmoni och lättare insomning. Även magnesium främjar god sömn, då aminosyran glycin har en lugnande inverkan på kroppen. För dig som är nyfiken finns här kosttillskott för sömn- och stressproblem


Jag vill ha rörligare leder – hur gör jag? 

För att få rörligare leder finns det flera alternativ att testa. Fysisk aktivitet med mjuka rörelser – så som yoga eller pilates – har ofta god effekt, liksom massage som direkt mjukar upp och förbättrar kroppens rörlighet. Ett annat alternativ är speciellt framtagna kosttillskott, med ingredienser som kollagen, nypon och C-vitamin. Här har vi samlat kosttillskott för friska leder och muskler


Hur kan jag få mer energi? 

Det kan vara så att du behöver öka ditt intag av C- eller D-vitamin, speciellt under våra mörkare och ofta solfattiga vintermånader. De båda vitaminerna är goda för kroppens immunsystem och våra muskler. Även ginseng, en asiatisk rot med uppiggande inverkan, bidrar till mental och fysisk prestationsförmåga. Läs gärna vår artikel om 10 skäl till trötthet och hur du kan bli piggare, och se vårt sortiment av kosttillskott för energi och ork.