Hälsoguiden
Buljong och smaksättning

Buljong och smaksättning

Krydda bakverk och matlagning med ekologisk buljong och smaksättning. Här hittar du klassiska smaker som grönsaksbuljong, örtsalt, kanel och kakao, liksom spännande smaker av björksocker (xylitol) och triphala. För dig som vill stötta ett immunsystem i balans, vill vi tipsa om en god ekologisk ingefärsshot. Sätt smak på tillvaron – med Life.

Ekologiska kryddor

Vad vore livet utan kryddor? Ekologisk grönsaksbuljong i soppan, kakao i chokladbollarna och kanel i kanelbullarna sätter inte bara pricken över i:et – utan rentav stora delar av smakbilden. Här har vi samlat mängder av olika smaksättningar, för såväl söta bakverk som salta maträtter, från varumärken som A.vogel, Renée Voltaire, Ledins och Raw Powder. Välkommen att köpa din krydda, buljong och smaksättning på nätet – hos oss på Life. 


Recept på smoothies 

Färgglada smoothies – kan man någonsin få nog? Testa att boosta din smoothie med nya kryddor, vitaminer och essentiella fettsyror. Välj havtorn för en syrlig smak, spenat för nötighet (och viktiga fibrer!), medan ceylonkanel ger en mild, aromatisk smak – och de alla fungerar lika väl i smoothies, som i chiapudding och overnight oats. Tips: upptäck vårt recept på ingefärssmoothie! För fler godsaker har vi också ekologiskt vaniljpulver, lakritspulver och gurkmeja i butiken, perfekt för exempelvis vaniljbars och latte med gurkmeja


Vad är oraffinerat havssalt?  

Oraffinerat havssalt från Celtic är ett mineralrikt salt, med högre halt av de viktiga mineralerna magnesium och kalium (dock innehåller det inte jod). Det oraffinerade havssaltet är ljusgrått till färgen, eftersom att det inte har behandlats eller blekts med kemikalier. Till smaken är det mer smakrikt och du kan därmed minska på mängden salt, jämfört med ett raffinerat salt.