Hälsoguiden
nyponpulver

Nyponpulver

Stela leder kan bero på åldrande, överansträngning eller tillfällig infektion i kroppen. Nypon innehåller många olika näringsämnen; framförallt C-vitamin, som behövs för normal kollagenbildning och därför har betydelse för broskets och benstommens normala funktion. Om du vill komplettera en varierad kost med extra vitaminer och mineraler, hittar du kosttillskott med nypon (nyponpulver, nyponkapslar/-tabletter och kräm) här hos oss på Life.

Nypon för rörliga leder

Att känna sig stel i kroppen, exempelvis i nacke och knän, kan ge en känsla av obehag. I takt med att vi åldras blir vårt ledbrosk tunnare, vilket kan leda till stela och ömma leder. Lederna blir dessutom mer känsliga för belastning. Genom att röra på oss regelbundet och belasta kroppen, t.ex. med styrketräning, stärker vi inte bara våra leder utan dessutom musklerna och skelettet, vilket minskar risken för stelhet och besvär längre fram. Även värme kan göra gott när vi känner oss stela i kroppen, ett tips är vår värmekudde som du enkelt värmer i micro eller ugn.


Varför nypon? 

Nypon är en skenfrukt – de egentliga frukterna är de små nötterna som sitter inuti nyponet – som växer på nyponbuskar (familjen rosenväxter). Nyponet är laddat med massor av vitaminer och mineraler som gör gott för kroppens normala funktion. I nypon hittar vi A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, folat, kalcium, kalium och magnesium. Nypon är framför allt rikt på C-vitamin, vilket behövs för normal kollagenbildning och därför har betydelse för broskets och benstommens normala funktion. Genom att göra aktiva val i livet; att röra på oss, stressa mindre – då vi har en tendens att spänna musklerna i situationer som vi upplever pressade – och sträva efter en sund kosthållning (gärna berikad med C-vitamin och kalcium) kan vi uppleva mer rörliga leder. Du som vill öka ditt intag av C-vitamin och andra viktiga näringsämnen, hittar kosttillskott i form av nyponpulver och nyponkapslar här hos oss på Life. Båda produkterna är ekologiska och veganska. 


Nyponpulver, -kapslar, -tabletter och -kräm online 

Om du är nyfiken på att låta kosttillskott med nyponextrakt komplettera din befintliga, varierade kost – och andra aktiviteter som bidrar till normala leder – finns det olika former av nypontillskott att välja på. Här hos oss på Life hittar du nyponpulver, nyponkapslar, nypontabletter och nyponkräm. Pulver, kapslar och tabletter med nypon doseras olika beroende på fabrikat, men gemensam rekommendation är att ta kosttillskottet i samband med måltid. Nyponkrämen används när smärta eller besvär uppstår och smörjs på det område obehaget gäller. Läs gärna mer om nyttiga nypon i vår artikel!