Hälsoguiden
kostillskott-man

Kosttillskott för män

Här listar vi de kosttillskott som är speciellt framtagna för killar och män. Med fokus på ett starkt välmående, inifrån och ut, inkluderar vi produkter som exempelvis skyddar kroppens celler mot oxidativ stress – exempelvis i prostatan – liksom starkare hår och ökad energi. Alla produkter är godkända enligt de nordiska näringsrekommendationerna (NNR).

Kosttillskott för män

Oavsett om du är en ung kille eller äldre man, finns de rätta kosttillskotten för dig här på Life. Vilka kosttillskott som just du ska ta, beror nämligen till stor del på var du befinner dig i livet. Under småbarnsåren söker vi kanske mer energi och godare sömnkvalitet. I takt med att vi blir äldre försämras kroppens egen förmåga att producera och förvalta de mest vitala mineralerna – vilket gör kosttillskott som zink och selen till goda komplement vid en varierad kost. Här följer fler tips och råd till dig som är nyfiken på vad kosttillskott kan tillföra.

Vad är kosttillskott?

De bästa förutsättningarna till välmående får du via en varierad kost och motion. Ibland kommer dock livet emellan; vi glömmer grönsakerna och får inte till rätt antal timmar god sömn – och det är helt normalt! För att vara säker på att du ändå får i dig alla de vitaminer och mineraler som är så viktiga för ditt välbefinnande, kan du komplettera din kost med kosttillskott. I denna omfattande kategori ingår vitaminer, mineraler, aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer, olika örter, naturläkemedel och växtextrakt i koncentrerad form, som alla bär viktiga egenskaper och på olika sätt kan göra skillnad för dig psykiskt och fysiskt.

Vilka kosttillskott är bra för killar?

Det är viktigt för män att bibehålla en god nivå av zink, en mineral som finns i alla kroppens celler och skyddar mot oxidativ stress (en inre kemisk obalans som stressar cellerna och kan orsaka exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar). Även D-vitamin är särskilt viktigt för killar, vilket bidrar till normal funktion hos vårt immunsystem och våra kalciumnivåer, som effektivt minskar risken för benskörhet.

Hur får jag som kille mer energi?

Om du känner dig trött eller orkeslös är det alltid en god start att rådgöra med din vårdcentral för att bena ut exakt var problemet ligger. Du kan ha brist på viktiga vitaminer, aminosyror och mineraler, så som vitaminerna C, B6 och B12, och mineralen magnesium som alla bidrar till en normal, jämn energinivå. Zink bidrar också till normala testosteronnivåer som är viktigt för mannens humör, sexlust och muskelmassa. Här hittar du våra speciellt framtagna multivitaminer för män, i kapselform.