Hälsoguiden
Vegetabiliskt pulver

Vegetabiliskt pulver

Vegetabiliskt pulver, även kallat växtbaserade pulver, är helt enkelt växter, frukter och bär som torkas och mals till pulver. På så vis är det enkelt att addera vitaminer, mineraler och antioxidanter – och god smak! – till smoothie, gröt och mellanmål. Bland våra växtbaserade pulver hittar du ekologiska blåbär, havtorn och nypon, algen spirulina, rotfrukten maca bland mycket mer. 

Ekologiska växtbaserade pulver

Ekologiskt vegetabiliskt pulver, eller växtbaserade pulver, är ett hållbart sätt att addera växter, frukt och bär till din kost; dels är hållbarheten längre än färska växter, frukt och bär och dels är de ekologiskt odlade, alltså fria från kemiska bekämpningsmedel. Dessutom är det superenkelt att använda, strö bara pulvret över eller i din måltid! Hos oss på Life hittar du växtbaserade pulver från Superfruit, Plog, Kleen, Raw Powder med fler. 


Spirulina och chlorella 

I naturens skafferi finns sannerligen goda smaker, högt näringsinnehåll och starka färger att njuta av. Klorofyllrika spirulina och chlorella är två alger som utöver den läckert starka gröna färgen, bjuder på högt innehåll av protein och betakaroten som är viktiga näringsämnen för kroppens normala funktion. Exempel på pulver av klassiskt svenska bär är blåbär (som bl.a. innehåller antioxidanter) och havtorn, som bl.a. innehåller omega 3 och 7 – viktigt för exempelvis hjärtats normala funktion. För dig som vill testa lite mer exotiska vegetabiliska pulver från butikshyllan, vill vi lyfta fram aronia som är rik på både fibrer, liksom Superfruits Super Booster V2.0 som innehåller en mix av frukt, bär och örter – färdig att avnjutas i smoothie eller på din gröt.    


Vad är matcha? 

Matcha är ett grönt te från Japan, men till skillnad från andra gröna teer tar man här tillvara på hela tebladen. Tebladen ångas och torkas, vilket gör att tebuskens näringsämnen bevaras jämfört med när tebladen oxideras (hettas upp). Matcha kan drickas som te (genom att använda tepåse) eller i form av pulver, matchapulver. Tips: testa gärna vårt recept på god matchalatte