Hälsoguiden

Ta hand om ditt hjärta

Hjärtat spelar en stor roll i våra liv, fysiskt och metaforiskt. Bildligt är hjärtat en symbol för kärlek – och vilken kärlek är viktigare än den till dig själv? Att ta hand om ditt hjärta är lika med att rå om dig själv, och likt den muskel hjärtat är finns det alltid rum för ökad styrka och funktion. 


Med kärlek till livet och att du ska må bra, har vi samlat artiklar, guider och produkter för ett välmående hjärta. Lär dig mer om hjärta och kärl, blodtryck, vikten av Omega-3, hjärtsnäll kost och vad du själv kan göra för att ta hand om hjärtat.


Besök oss också gärna i butik så ger vi våra bästa tips kring hjärthälsa.

7 tips till att ta hand om hjärtat

Du är den viktigaste personen i ditt liv – så se till att rå om din kropp och själ. Med livsstilsförändringar, stora som små, kan du snabbt uppleva skillnad i både mående och energi.

Till tipsen!
7 tips till att ta hand om hjärtat

I fokus: blodtryck

Vad är blodtryck – och vad kan ett högt blodtryck leda till? Här fördjupar vi oss inom just det, liksom hjärtat och dess blodomlopp.

Lär dig mer om blodtryck
I fokus: blodtryck

Därför är vitlök bra för hjärta och kärl

Att använda vitlök i matlagning är vi vana vid, men visste du att den både smakar gott – och gör gott? Det sägs att redan Egyptens faraoner uppskattade vitlöken för dess läkande kraft, medan franska hovdamer senare åt den för att leva längre. Och faktum är att denna amaryllisväxt innehåller många nyttiga ämnen, inte minst för ett välmående hjärta.

Läs mer om vitlök
Därför är vitlök bra för hjärta och kärl

Hjärthälsa för ditt välmående

Det är med all säkerhet ingen nyhet för dig att sunda kostvanor, daglig motion och mindre stillasittande är bra för hälsan. Men känner du till varför de olika delarna gör gott? Här fokuserar vi på hur vi kan öka vår hjärthälsa, vårt välmående – och vår livskvalitet.

Läs mer om hjärthälsa
Hjärthälsa för ditt välmående