Hälsoguiden
Lust i vardagen

Lust i vardagen

Här kommer några lustfyllda tips från RFSU som ökar chansen till heta stunder i vardagslivet.

Läs mer

Sov naken!
Testa att sova nakna och hålla om varandra – utan att ligga. Fysisk kontakt utan krav på sex kan underlätta när man vill återupptäcka lusten.


Fantisera mer!
Fantisera och tänka på sex är ett kravlöst sätt att väcka lust. Det kan skapa en positiv känsla och upphetsning utan (krav på) att det måste leda till något.


Bjud på frukost på sängen
Gör små saker i vardagen som visar att du ser din partner, som till exempel frukost på sängen en tråkig tisdagsmorgon. Det kan göra mycket för både relationen och pirret.


Stäng av teven
Försök hitta tid till aktiviteter där ni ser varandra lite mer. Gå en kvällspromenad, drick en kopp te eller någonting annat där ni kan prata och umgås i lugn och ro.


Hångla mer!
Hångla är ett bra sätt för att hitta pirret igen. En puss, kyss eller att hångla kan faktiskt visa sig vara mer lustfyllt och intimt än ett samlag.


Lär er något nytt tillsammans
Att göra någonting som är nytt för båda kan vara ett kul sätt att spendera mer tid tillsammans på. Anmäl er till en kurs eller aktivitet som ni både tycker verkar spännande. Vem vet vad att umgås på nya sätt kan leda till?


Duscha tillsammans
Börja eller avsluta dagen med att duscha tillsammans. Att göra något vardagligt till något lustfyllt är en bra grej för att återupptäcka lusten. 


Ge din partner sovmorgon

 Gör små saker i vardagen som visar att du ser din partner! Till exempel kan du gå upp tidigare för att fixa morgonsysslorna, och låta din partner ta sovmorgon. Det kan göra mycket för både relationen och pirret.


Överraska varandra mer!
Både vardagen och sexet blir roligare med överraskningar då och då. Att göra saker på rutin blir snabbt långtråkigt och kan påverka lusten negativt.


Förspela mer
Ta tid att utforska varandras kroppar, kanske utan att ligga. Både för att påminnas vad både du och din partner går igång på och för att hitta nya, spännande vägar till lusten.


Gör saker var för sig
Egentid och att göra roliga saker utanför relationen är viktigt för att återupptäcka lusten. Tid ifrån varandra och eget utrymme kan få en att uppskatta tiden tillsammans igen.


Köp med något från mataffären
Gör små saker i vardagen som visar att du ser din partner! Till exempel kan du köpa med någonting som du vet att din partner tycker om från affären. Det kan göra mycket för både relationen och pirret.


Använd hjälpmedel
Trötthet är en riktig lusttjuv, så varför inte prova kosttillskott för ökad lust och energi? Stimulerande lustgels och massageoljor höjer också garanterat temperaturen i sängkammaren.