Hälsoguiden

Låg, trött och hungrig hela tiden? Eller energisk, stark och lättirriterad?

Allt kan kopplas till hormonnivåerna i din kropp. Och de svänger! Life gör en djupdykning i menstruationscykeln, hur den påverkar dig och ditt mående, samt vad du kan göra under de olika perioderna för att underlätta din vardag!

Menscykelns hormoner

Östrogen och progesteron är våra två främsta kvinnliga könshormoner. De samspelar och tar olika stor plats vid olika tillfällen under menscykeln.

Lär mer om dessa hormoner här!
Menscykelns hormoner

Menscykeln dag för dag

Hormonnivåerna i din kropp förändras mycket under din menscykel. Lär dig mer om varje fas i menstruationscykeln och hur hormonerna påverkar ditt humör - dag för dag!

Menscykeln dag för dag
Menscykeln dag för dag

Vad är PMS?

PMS står för premenstruellt syndrom, alltså ”före mensen syndrom” och är egentligen ett samlingsnamn för olika fysiska eller psykiska symtom som uppstår någon gång under andra halvan av menscykeln. För vissa fortsätter PMS-symtomen några dagar inpå mensen vilket kan ha att göra med att man har problem att föra ut östrogenet ur kroppen. Symtomen varierar från person till person och varierar även ofta från månad till månad. Detta beror på att hormonsystemet är känsligt och påverkas till stor del av livsstilsfaktorer som stress, kost, näringsstatus, sömnkvalitet med mera. De mest vanliga symtomen vid PMS är trötthet, humörsvängningar, huvudvärk, ömma bröst, uppblåsthet, viktökning, sötsug, fet hy och finnar/akne.

8 tips vid PMS

Cirka 75 procent av kvinnor i fertil ålder upplever återkommande premenstruella symtom. Idag betraktas PMS ofta som något normalt, men det betyder inte att det är något man ska behöva acceptera att leva med.

Tips för att lindra din PMS här!
8 tips vid PMS

Om Life Balance PMS

Life Balance PMS är ett kosttillskott som kombinerar växtextrakt, vitaminer och mineraler som kan balansera den hormonella balansen och bidra till ett ökat välbefinnande under menstruationscykeln.

Läs mer om produkten här!
Om Life Balance PMS
Life Balance PMS

Life Balance PMS

Vill du veta mer om hur ingredienserna i Life Balance PMS fungerar? En djupdykning i ingredienserna

Läs allt om ingredienserna här!