Hälsoguiden
Växtextrakt

Växtextrakt

Naturen är fantastisk! Låt dess färgstarka komponenter komplettera din kost med extra tillskott av vitaminer och mineraler, för ett välmående och balanserat liv. Här hittar du växtbaserade kosttillskott med spirulina, chlorella, rödbeta, acai och propolis, laddade med näringsämnen som C-vitamin, vitamin E och järn.

Vitaminer och mineraler från växter

I denna kategori har vi låtit samla växtbaserade kosttillskott med högt näringsinnehåll, som gör gott för exempelvis vår normala energinivå och ett normalt immunsystem. Välj bland varumärken som Better you, Holistic och Solaray.


Varför växtextrakt? 

För att uppleva förändring i sin vardag – så som att upprätthålla normalt immunsystem, normal energinivå eller annat – vill vi lyfta vikten av en varierad kost med mycket frukt och grönt, fysisk aktivitet och tid för återhämtning. När du vill tillföra ett extra tillskott av vitaminer hittar du kosttillskott här hos oss på Life. I de växtbaserade kosttillskotten är det just växter eller örter som har huvudrollen, och tillför just sitt unika innehåll av vitaminer och mineraler. Ett tips är Grön Boost från Better you, ett ekologiskt grönpulver som bland annat kombinerar spenat, vetegräs och spirulina. 


Spirulina – mikroalg med stort näringsinnehåll  

Denna klorofyllrika (som den gröna färg skvallrar om!) mikroalg är poppis för dess höga innehåll av vitaminer, mineraler och aminosyror. Här hittar vi en kombination av B-vitaminer, C-vitamin, vitamin E, magnesium och järn – för att nämna ett axplock. Spirulina är en näringsbomb som kan intas dagligen i t.ex. en smoothie eller i en juice. 


När vi vill äta spirulina – och komplettera vår befintliga, varierade kost – kan vi välja mellan pulver, tabletter och kapslar. Här på Life hittar du flera sorter, exempelvis Lindroos spirulinatabletter och spirulinapulver från Superfruit, och Pureness Grönpulverblandning som kombinerar goda mjölksyrabakterier med just spirulina och andra grönpulver.