Hälsoguiden
Honung & sötningsmedel

Honung & sötningsmedel

Söta smaker – med naturligt ursprung. I vår kategori av sötning finns honung, kokossocker, steviadroppar och agavesirap, bland mycket annat gott, att använda till bakning, matlagning, sötning i dryck – eller varför inte i din kroppsvård?

Honung, stevia, agave och kokossocker

I vår kategori av sötning återfinns honung, steviadroppar, agavesirap och kokossocker; kort och gott olika sötningsmedel för bakning, matlagning och dryck. Att välja sötning med naturligt ursprung innebär att innehållsförteckningen innehåller ingredienser från växtriket. Visste du exempelvis att steviolglykosider som används i steviadroppar, utvinns ur örten sötflockel? Välkommen att handla steviasötning, honung och annan sötning online hos oss på Life, från varumärken som Nick’s, Superfruit och Manuka


Naturlig sötning  

Bland sötningsmedel med naturligt ursprung finns nya produkter att lära känna, liksom nya smaker att upptäcka. Kokossocker har en ton av kola i smaken, medan agavesirap liknar honung men har en högre sötma. Värt att notera är dock att agavesirapen, trots sin höga sötma, har ett lågt glykemiskt index (GI) och bidrar till ett jämnare blodsocker än annan sötning. Upptäck gärna vårt recept på nutella, rik på E-vitamin från hasselnötter och sötad på naturlig väg med ekologisk agavesirap.  


Fördelar med kokossocker  

Till skillnad från klassiskt strösocker och rörsocker, innehåller kokossocker – även kallat kokospalmsocker – ett väldigt lågt glykemiskt index (GI) och ger en jämnare blodsockernivå. Kokossocker riklig och rund i smaken, och fruktigt likt råsocker och brun farin. Använd kokossocker på samma sätt som du använder strösocker, i matlagning, bakning, till efterrätter, i smoothies, te och kaffe eller på pannkakorna. Här kan du läsa mer om alla användningsområden för kokos, i vår artikel om kokos.