Nordens ledande hälsokedja
Fri frakt vid köp över 299kr
Prata hälsa med oss
Hemmagjord nutella

Hemmagjord nutella

En vegansk variant på den klassiska choklad- och hasselnötskrämen nutella.

Ingredienser

3 dl hasselnötter
4-5 msk rå kakaopulver
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk kokosolja
3 msk agavesirap
En nypa salt
2-3 msk valfri växtmjölk



Så här gör du!

1.  Rosta hasselnötterna cirka 10–15 minuter på 200° i ugnen, var uppmärksam på att de inte bränns vid.


2.  Gnugga bort skalen. Mixa hasselnötterna med mixerstav eller matberedare tills de får en smörig, slät konsistens.


3.  Häll i kakao, vaniljpulver, kokosolja, agavesirap och salt.


4.  Blanda till en jämn smet.


5.  Tillsätt mjölk tills nutellan får en bredbar konsistens.


6.  Förvara i burk. Hållbar i minst två veckor i kylskåp.