Hälsoguiden
hårvård

Hårvård

Får vi introducera dig för naturlig hårvård? Oavsett om du söker schampo, balsam, hårolja, hårinpackning eller hårfärg, hittar du naturlig och vegansk hårvård online här hos Life. Låt din stund i duschen bli lite extra härlig till doftnoter av citrus och bergamott, med ingredienser som vårdande aloe vera och aminosyror. Styla därefter med ett balsamspray och serum för en fulländad upplevelse.

Hårprodukter för alla hårtyper

Att vårda håret, gärna med naturliga eller ekologiska ingredienser, är en stunds omtanke om en själv. Problem som torr hårbotten, slitna toppar och mjäll kan vara nog så irriterande, men rätt ingredienser i dina hårprodukter kan mota bort problemen. Om vi dessutom benar ut vilken hårtyp vi har och väljer produkter därefter, kan vi åstadkomma fantastiska resultat. Låt oss dyka djupare ner i kategorin hårvård! 


Torr hårbotten – vad göra? 

Torr hårbotten som kliar och upplevs irriterad kan orsakas av temperaturförändringar (ett vanligt problem när vintern gör sitt intåg!), att håret tvättas för ofta eller att fel produkter används. Använd gärna mössa/keps för att skydda hårbotten mot kyla eller värme och försök att minska antalet hårtvättar, idealiskt är två gånger i veckan. Produkter med aloe vera och kameliaolja verkar vårdande för torr hårbotten – precis som arganoljan från Booming Bob!  


Fet hårbotten

Talgkörtlar som överproducerar fett är ofta anledningen till fet hårbotten. I kombination med att vi försöker tvätta bort det feta, ökar talgproduktionen och vi befinner oss i en ond cirkel. Ett djuprengörande schampo med detoxeffekt, rensar ur hårbotten från stylingprodukter och bevarar de naturliga oljorna i håret. Försök att minska antalet hårtvättar per vecka och var noggrann vid schamponering; fördela produkten jämnt men gnugga inte för hårt, det kan nämligen också verka uttorkande. Bruns Schampo Nº04 är ett djuprengörande schampo som passar alla hårtyper, men främst dig med fet hårbotten. 


Så får du ett starkare hår 

Vill du boosta hår, hud och naglar? A-vitamin och B2 kan göra stor skillnad! Sikta in dig på läckra grönsaker som grönkål och spenat, och komplettera gärna med kosttillskott. Bambuextrakt och zink stärker håret inifrån och hittas exempelvis i kosttillskott som Hårform från Life och GrowAgain.