Hälsoguiden
Lifes egna sportprodukter

Lifes egna sportprodukter

Du som tränar behöver vara extra noga med vad och när du äter. Bra mat räcker långt, men du kan påverka både din prestation och dina resultat med väl valda sporttillskott. I vårt sortiment av egna produkter hittar du flera sporttillskott av hög kvalitet.

Läs mer

Lifes egna sportprodukter används av Sveriges längdlandslag och är garanterat fria från dopingklassade substanser.


Life tar kraftfullt avstånd ifrån alla former av doping och dopingklassade substanser. Samtliga produkter som säljs på Life är producerade enligt HACCP eller GMP. Life följer dessutom den officiella ”förbjudna” listan som finns publicerad på WADAs hemsida; WADA – World Anti-Doping Agency. The Prohibited List – International Standard.

Vi förklarar mer om våra sporttillskott nedan. Kolla även in våra recept där vi ger dig tips på proteinshakes, desserter, mellanmål m.m.


Energi innan träning

Oavsett vilken träning du ska utföra bör du aldrig träna på tom mage. Ladda upp med energi cirka 1 – 2 timmar innan passet. Dock bör en större måltid såsom lunch eller middag intas senast 3-4 timmar innan passet för att kroppen inte ska behöva ägna sig åt att smälta ett tungt mål under tiden du tränar. Det är perfekt att ladda upp med något lättare såsom en proteinshake, smoothie eller en proteinbar. Det är intensiteten för ditt kommande pass som avgör hur stor uppladdning du behöver. Glöm inte heller bort att intaget av vätska är viktigt såväl innan som efter träning. Produkterna nedan kan du självklart inta som ett mellanmål, tillsammans med en annan måltid eller som ett kvällsmål.


Life Sport Nutrition Whey

Ett proteinpulver med mer protein och mindre kolhydrater. Life Whey är ett proteinpulver som innehåller mikrofiltrerat vassleproteinkoncentrat, vilket ger dig maximalt med protein och minimalt med kalorier. Vassleprotein är en högkvalitativ proteinkälla som kroppen har lätt för att absorbera. Protein bidrar till att öka och bibehålla muskelmassan. Löser sig lätt i valfri dryck. Finns i smakerna choklad eller jordgubb. 800 g.


Life Whey Premium

Ett proteinpulver med tre sorters vassleprotein. Life Whey Premium är ett högkvalitativt proteinpulver bestående av tre sorters vassleprotein som tillsammans höjer det biologiska värdet på proteinet. Life Whey Premium är skräddarsydd för dig som vill ha maximalt med protein men minimalt med kolhydrater och fett. Löser sig lätt i valfri dryck. Finns i smakerna choklad och jordgubb. 1 kg.


Life Vegetable Protein

Ett veganvänligt protein. Life Sport Vegetable Protein är ett högkvalitativt vegetabiliskt (vegan) proteinpulver som uteslutande är baserat på ärtproteinisolat. Passar för dig som vill ha maximalt med protein men minimalt med kolhydrater och fett. Produkten innehåller inga tillsatta aromer eller sötningsmedel och löser sig lätt i valfri dryck. 1 kg.


Life Sport Nutrition Gainer

Ett proteinpulver som är extra bra vid hård träning eller under uppbyggnad. Life Sport Nutrition Gainer är ett proteinpulver fulladdat med viktiga aminosyror och med en generöst tilltagen mängd kolhydrater, anpassad för dig som tränar hårt och har ett stort energibehov. Ett dagligt intag lämpar sig särskilt väl under uppbyggnadsfasen eller då träningspassen är extra intensiva. Löser sig lätt i valfri dryck. Finns i smakerna choklad eller jordgubb. 900 g.


Life Sport Nutrition Creatine

Ett kosttillskott med 100% rent kreatinmonohydrat. Life Sport Nutrition Creatine är ett kosttillskott som ökar den fysiska prestationen vid upprepad kraftansträngning i samband med kortvarig och högintensiv träning. 500 g.


Life Sportdryck med Vitargo®

En sportdryck med snabbt upptag. Life Sportdryck är baserad på Vitargo®, en unik och patenterad kolhydrat anpassad för atleter, som snabbt ger dig ny energi utan att påverka din mage negativt. Life Sportdryck har en god och frisk citronsmak. Två vetenskapliga studier från Karolinska Institutet visar att Vitargo® passerar magen 80 % snabbare- och bildar muskelglykogen 70 % snabbare än kolhydratrika sportdrycker baserade främst på dextros och maltodextrin. 45 g.


Energi efter träning

För att få ut det mesta av din träning behöver du få i dig proteiner och kolhydrater inom en timme efter genomfört träningspass. Detta för att musklerna ska få tillgång till den energi de behöver för att påbörja sin återhämtning och uppbyggnad. Om du tar hand om kroppen efter varje träningspass, kommer du också klara av dina kommande pass mycket bättre.


Life Sport Nutrition Recovery

En god återhämtning med mindre kolhydrater. Life Sport Nutrition Recovery är ett proteinpulver som innehåller rikligt med protein men en mindre mängd kolhydrater än Life Sport Nutrition Gainer. Passar utmärkt för dig som vill lägga på dig muskelmassa i samband med hård träning. Intas efter varje träningspass för bästa effekt.  Löser sig lätt i valfri dryck. Finns i smakerna choklad och jordgubb. 900 g.


Life Kinesiology Tape

Life Kinesiology Tape är en elastisk sporttejp som förebygger och behandlar skador på muskler och leder. Tejpen hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt och undvika felaktiga rörelsemönster. Kan användas på nacke, axlar, ländrygg, handleder, höfter, knän med mera. Finns i 3 olika färger. En tejprulle om 5 meter x 5 cm.

Kolla in våra filmer med instruktioner om hur tejperna kan användas.


Ömma muskler?


Life Liniment

Life Liniment är en medicinteknisk produkt. Masseras in i musklerna före idrottsutövning. Kan även användas vid massage tillsammans med neutral massageolja. Vid ömmande och stela muskler, använd linimentet morgon och kväll. 100 ml.


Life Liniment stift 

Life Flexilett Liniment Stift appliceras direkt på huden så du slipper få innehållet på fingrarna. Baseras på naturliga och verksamma ämnen såsom mentol, eukalyptus och extrakt från cayennepeppar vilket bidrar till att sprida värme och öka cirkulationen på det område som linimentet appliceras på.


Life Multi Sport

Life Sport innehåller vitaminer och mineraler och är anpassad för dig som idrottar regelbundet. Vitaminerna i produkten är av naturligt ursprung. Merparten av mineralerna är organiskt bundna för att säkerställa optimal absorption. Kapselskalet är vegetabiliskt och är skapat av fibrer.


Life är Team Sponsor till Svenska längdlandslagetLife har varit Team Sponsor av Svenska längdlandslaget sedan 2009. I samarbetet ingår att Life ställer hälsorådgivare till längdlandslagets förfogande. Hälsorådgivaren arbetar tillsammans med laget för att förbättra skidåkarnas långsiktiga hälsa och komplettera kost och träning med individuellt anpassade kosttillskott.

Life har i samarbete med Svenska längdlandslaget tagit fram ett antal nya sporttillskott som åkarna använder. Ingredienserna i dessa produkter är noggrant utvalda för att uppfylla elitidrottarnas höga kvalitetskrav. Produkterna kvalitetstestas i all löpande produktion, inklusive dopingtest av specialiserat laboratorium.

www.skidor.com/langdakning