Hälsoguiden
brun utan sol

Brun utan sol

Med brun utan sol-produkter får du en jämnt solbränd hud (året om!) och resultatet syns efter bara ett par timmar. Brun utan sol är perfekt när du vill få en solkysst look i ansiktet eller när du vill ge benen lite extra färg. Dessutom undviker du solens farliga UV-strålar – och kan fortsätta med andra sysslor medan BUS-produkten verkar. Välj om du föredrar att ”busa” med brun utan sol i form av lotion eller mousse; gärna med återfuktande ingredienser som ger ett vackert glow.

Brun utan sol för ansikte och kropp

Visst älskar vi känslan av en solkysst hud? Kanske för att vi associerar det med sommar och semester – och en tid då vi mår som bäst? Med brun utan sol-produkter, så som BUS-lotion och mousse, är det enkelt att få samma resultat året om – hemma i ditt badrum. Här hos oss på Life kan du handla brun utan sol-produkter från varumärken som Anne Marie Börlind, Bioregena och Rosenserien, som dessutom är Svanenmärkt. 


Så fungerar brun utan sol 

Brun utan sol finns i en mängd olika utföranden, så som brun utan sol-kräm, -spray och -mousse. Gemensamt för de alla är dock att BUS innehåller DHA, en naturlig sockerart, som vid kontakt med syre i luften och aminosyror på din hud blir mörkare – och färgar av sig på din hud. Att applicera brun utan sol är med andra ord ett superbra alternativ till att vistas i sol eller solarium. Self tan från Rosenserien är en Svanenmärkt brun utan sol-lotion, som ger full effekt redan 4-10 timmar efter applicering. 


Lyckas med brun utan sol 

För att få en jämn bränna rekommenderar vi en lättare exfoliering, även kallat peeling, följt av en ansiktsolja, kroppsolja eller fuktkräm som balanserar huden och skyddar den från att torkas ut. Låt gärna huden vila någon dag efter att du skrubbat (framför allt om du också har rakat huden!), ge den tid till återhämtning och möjlighet att tillgodose sig av oljorna. 


När det är dags för applicering på ren, torr och återfuktad hud, lägg på din brun-utan-sol-produkt i ett jämnt lager över kroppen. Avsluta gärna med att torka av exempelvis armbågar och mellan fingrarna med en lätt fuktad trasa, där huden ofta är mer torr och lätt suger upp för mycket av BUS-produkten. Lycka till!