Hälsoguiden
Insektsmedel

Insektsmedel

Förebygg myggbett och fästingbett, och minimera risken för hudirritation och sveda, med insektsmedel. Hos oss på Life hittar du biologiskt nedbrytbara insektsmedel som är snälla mot hud och natur, men ändå ger ett effektivt skydd. Om olyckan redan har varit framme, rekommenderar vi svalkande aloe vera-gel eller -spray


Insektsmedel och myggmedel

Insekter likt myggor och fästingar är (tyvärr!) synonyma med svensk sommar, och att bli biten tillhör för många mer regel än undantag. Insektsmedel som är speciellt framtagna för att skydda mot mygga och fästing kan göra god verkan och se till att du slipper den hudirritation och sveda som kommer med ett bett. Bland våra insektsmedel hittar du det populära varumärket Sjö&Hav, som erbjuder växtbaserade effektiva medel mot mygga, fästing, älgfluga, broms och knott.


Vid myggbett – vad gör jag?

Myggbett är som tur är helt ofarliga, men de kan vara nog så irriterande med den klåda och sveda som de orsakar. Med Bite Away kan du behandla myggbettet med högkoncentrerad värme, helt utan kemiska substanser. Pennan är lätt och smidig att ta med sig; perfekt för stranden, skogen eller campingen.


Vi vill dessutom rekommendera aloe vera, för dess förmåga att svalka och återfukta huden; vilket kan upplevas otroligt skönt vid hudirritation likt mygg- eller fästingbett. Vi på Life har tagit fram två ekologiska aloe vera-produkter, en i gelform och en i sprayflaska. Smidiga att förvara i handväskan, lätta att applicera och ger snabbt effekt på huden. Ett gott tips är att förvara produkten i kylskåpet för en extra kylande effekt. Läs gärna mer om aloe vera i vår artikel här.