Hälsoguiden
kosttillskott hud, hår och naglar

Kosttillskott för hud, hår och naglar

Vad har kollagen, B-vitaminer (som B7 och B12) och zink gemensamt? De är alla goda ingredienser för hud, naglar och hår. I kombination med en näringsrik kost, sömn och en sund livsstil, kan kosttillskott tillföra extra vitaminer och mineraler. Välkommen till Life!

Kosttillskott för hud, hår och naglar

Hos oss på Life hittar du kosttillskott från Priorin, Silicea, Better you och Maxosol, med fler. Tillskottens innehållsförteckning inkluderar ofta betakaroten (förstadium till A-vitamin), B7 (biotin), zink, selen och keratin; vitaminer, mineraler och protein som verkar för normal funktion hos hud, hår och naglar. Låt oss dyka djupare ner inom ämnet! 


Torr hy på vintern – vad göra? 

Under vinterhalvåret kan huden upplevas torr, fnasig eller utan lyster. Kombinationen av torr luft, kyliga vindar, temperaturväxlingar mellan ute och inne och en sol som lyser med sin frånvaro, är inte optimalt för vår hud. Förutom att skonsamt ta hand om din hud på utsidan (här hittar du vårt sortiment av naturlig hudvård), kan du förse din kropp med massor av vitaminer, mineraler och proteiner för en hud i balans. Vår Life Silica + B-vitaminer  är ett högdoserat tillskott med 100 % naturligt kisel och sju olika B-vitaminer som alla bidrar till normal hud, normalt hår och normala naglar. Hitta fler tips i vår artikel om vinterhud


Vilka vitaminer är bra för huden? 

Huden är kroppens största organ och mår bäst av en sund livsstil, god sömn (den viktiga stunden för återhämtning och reparation!) och näringsrik mat, med mycket vitaminer, mineraler och protein. De viktigaste vitaminerna är betakaroten (förstadium till A-vitamin), B3 (niacin), C och E. Betakaroten och vitamin C bidrar till normal hudhälsa och kroppens egen kollagenproduktion. I vårt eget Life Collagen Hyaluron får du i dig kollagen och hyaluronsyra, förpackat i smarta portionsförpackningar. 


Kosttillskott för normalt hår 

Hårets kvalitet och tjocklek är till viss del en genetisk faktor. Genom en sund livsstil, varierad kost, en balans mellan stress och återhämtning och god sömn ger vi håret de bästa förutsättningarna. Viktiga vitaminer för håret är B7 (biotin) och C-vitamin, som båda bidrar till normalt hår. En annan viktig byggsten är kisel som är en del av de proteiner som bygger upp hår, hud och naglar. Kisel finns naturligt i livsmedel så som råris, bladgrönsaker och bambuskott. I kosttillskottet Silicea Hår, Hud & Naglar hittar vi en hög koncentration kisel, liksom zink, selen och biotin.  


Vad är MSM? 

MSM (metylsulfonylmetan) är en organisk form av svavel, tillika en viktig byggsten i vår kropp – och en del i proteinet kollagen och keratin (viktiga för hår, hud och naglar!). Denna svavelförening finns i naturen, liksom i form av kosttillskott hos oss på Life. Vår Life Flexilett MSM+ innehåller en högkvalitativ form av OptiMSM® och C-vitamin, som bidrar till normal kollagenbildning och har betydelse för hudens normala funktion. 


Motverka mjuka naglar 

Sköra, mjuka naglar som lätt skivar sig kan ha en rad olika förklaringar. För att bena ut just din orsak, kan du börja med att se över dina kostvanor. Livsmedel som är proteinrika, som nötter och fisk, är viktiga för dig i detta avseende. Selen finns i vissa livsmedel, exempelvis paranötter, och bidrar till att bibehålla normala naglar.