Hälsoguiden
Manukahonung

Manukahonung

Manukahonungen härstammar från nektarn från den Nya Zeeländska växten Manuka. Det unika med Manukahonung är att den är rik på det bioaktiva ämnet methylglyoxal som har antiseptiska egenskaper.

Läs mer

Vad är Manukahonung?

Manukahonungen härstammar från nektarn från den Nya Zeeländska växten Manuka. Det unika med Manukahonung är att den är rik på det bioaktiva ämnet methylglyoxal som har antiseptiska egenskaper. Ingen annan honung har lika höga halter av methylglyoxal som Manukahonung. Det är med andra ord en riktig dunderhonung som är extra populär under höst- och vintersäsongen.


Hur använder jag Manukahonung?

Honungen bör inte värmas mer än till 40 grader. Manukahonung kan användas för både invärtes och utvärtes bruk. Ta en tesked (5 g) 2–3 gånger per dag före måltid.


Recept: Lingonshot med manukahonung

Uppfriskande shot med lingon och rödbetsjuice, med en touch av len honung. 4–6 shots

Ingredienser:

  • 2 dl frysta lingon
  • 3 dl Rabenhorst rödbetsjuice*
  • 1 tsk The Ginger People 100% ginger juice* (eller en bit skalad, färsk ingefära)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk manukahonung

Gör så här:
Mixa samtliga ingredienser slätt med stavmixer eller i en blender. Häll upp i små glas.


Recept: Lenande dryck vid halsont

Ingredienser:

  • 1 kopp ljummet vatten
  • 1/2 pressad citron
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 tsk Manukahonung 400+
  • 1 msk mjölk

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser
2. Mys ner dig i soffan med en filt och en bra film