Hälsoguiden
handvård

Handvård

Att ta hand om sina händer ger mer än ett vackert, mjukt resultat. God handvård gör det svårare för virus och bakterier att få fäste! Med vårt noggrant utvalda sortiment av handvård har vi samlat godbitar inom handkräm, handtvål (fast och flytande!) och nagelvård. Naturligtvis med naturliga, ekologiska och parfymfria alternativ. Välkommen till vår handvårdsavdelning online – för friska händer.

Vårda torra händer och nagelband

Torra händer är ingen rolig historia – vi vet! Torrhet, sveda och eksem kan förstöra mycket, och inte blir det lättare i tider då vi gärna vill tvätta händerna ofta för att undvika bakterier. Så låt då mjukgörande handkräm och handtvål med vårdande ingredienser råda bot på problemen en gång för alla. Här har vi samlat produkter med mild doft, likväl som parfymfria alternativ för känslig hud. Handla din handvård för torra händer online hos oss på Life! 


Torra händer, eksem och andra åkommor  

Spruckna handflator, handeksem på handryggen och torrhet mellan fingrarna är ett axplock av de problem som kan uppstå för våra händer. Problematiken grundar sig allt som oftast i torr luft eller intensiv rengöring; faktorer som ibland är svåra att eliminera. Att aktivt arbeta med välgörande produkter kan lätta smärta och obehag avsevärt, och dessutom ge tillfälle för en stunds omtanke för dig själv. 


Kokosolja, jojobaolja och aloe vera gör gott 

Bland raden av populära ingredienser i vårdande handprodukter hittar vi kokosolja, jojobaolja och aloe vera, som alla verkar lugnande och återfuktande. Sheasmör är en annan storfavorit som med sin rika konsistens och höga fetthalt vårdar intensivt.  


Vårda inifrån med vitamin A och B3 

En varierad kost är toppen ur många aspekter, inte minst med syfte att stärka kroppens största organ: huden. I råvaror som morot och inälvsmat hittar vi A-vitamin, en viktig spelare för vår normala hudhälsa. Vitamin B3, även kallad niacinamid, är en återfuktande vitamin för huden som återfinns i gröna grönsaker och ägg. B3 arbetar för att öka fettmolekylen ceramid i din hud, vilket på sikt stärker hudens naturliga skyddsbarriär och gör det lättare för huden att behålla fukt. Om du vill garantera ditt intag av viktiga vitaminer och mineraler, rekommenderar vi vår huvudkategori kosttillskott där du hittar alla tillskott du kan tänkas behöva online.