Hälsoguiden
Därför ska du ta Medox

Därför ska du ta Medox

Medox är ett mycket väldokumenterat kosttillskott som innehåller svarta vinbär och svenska, vildväxande blåbär med ett högt innehåll av kraftfulla antioxidanter s.k. antocyaniner.

Läs mer

Man har länge vetat att blåbär och svarta vinbär haft goda hälsoeffekter. Genom forskning har man kunnat bekräfta detta rent vetenskapligt, och hemligheten heter antocyaniner. Detta är de naturliga, härliga svarta och blåa färgämnena i bären, och i Medox har man lyckats utvinna en unikt hög halt antocyaniner i en enda kapsel.

På bara 20 år har Medox blivit Nordens i särklass största kosttillskott med bär. Dels är den enormt kraftfull och koncentrerad, dels har den över 25 publicerade artiklar som visar att Medox verkligen fungerar. Och forskningen pågår lika intensivt idag – bara under 2020 har fem nya forskningsartiklar publicerats.


Inte bara för ögonen


Många förknippar blåbär med ögonens funktion. Och det är korrekt, men kombinationen av blåbär och svarta vinbär i Medox har visat på mer än så. Vetenskaplig litteratur om antocyaniner och hela 25 studier med Medox, extrakt av svenska blåbär och svarta vinbär innehållande antocyaniner, visar att de bidrar till:


• Ögonens normala funktion och synförmåga

• Immunsystemets normala funktion

• Blodkärlens normala funktion

• Musklernas normala funktion

• Att skydda kroppens celler mot oxidativ stress

• Normal perifer blodcirkulation


Unikt hög halt intakta antocyaniner

Det är alltså det blå färgämnet i blåbär och svarta vinbär som innehåller antocyaniner. Detta är en typ av antioxidant som har förmågan att skydda våra celler mot oxidativ stress.

Internationell klinisk forskning visar att antocyaniner har många hälsofrämjande egenskaper och är bland de kraftfullaste och effektivaste antioxidanter man känner till.

I Medox har man valt svarta vinbär och svenska, lappländska blåbär med en naturligt hög halt antocyaniner. Genom en egenutvecklad extraheringsprocess innehåller en enda kapsel hela 80 mg intakta antocyaniner, en unikt hög halt. En Medox-kapsel motsvarar ca 2 rejäla nävar svenska blåbär och svarta vinbär.Blåbär + svarta vinbär = hälsa

Vi har en lång tradition av att ta tillvara på naturens nyttigheter. Inom folkmedicinen finns det nedtecknat, och kunskapen går i arv från generation till generation. När det gäller just blåbär och svarta vinbär, är kunskapen och förtroendet väldigt högt. I en undersökning (Demoskop 2018) med över 1.200 personer, uppgav nästan 80% att de upplevde att både blåbär och svarta vinbär har positiv eller mycket positiv påverkan på vår hälsa. I och med produkten Medox har denna uppfattning bekräftats genom vetenskapliga studier. Medox är hälsa!