Hälsoguiden
Superknep mot torr hy

Superknep mot torr hy

Vårt skandinaviska klimat, med sitt med skiftande väder- och temperaturväxlingar och torrare luft, påfrestar huden på många sätt. I kombination med att vi spenderar allt mer tid inomhus, och kanske arbetar mycket framför dator, upplever många att huden blir torr, stram och ömtålig. Med enkla knep går det att bevara mjuk hud, även på under vinterhalvåret!

Läs mer

Jobba lager på lager

Se till att uppfylla hudens behov av både fukt och fett. Att enbart använda en ansiktsolja återfuktar inte huden på sikt. Oljan ger näring och skyddar mot fuktförlust genom att kapsla in den fukt du får från ett serum eller fuktkräm. Fördelen med naturliga ingredienser är att de stärker hudens egen skyddsbarriär, så att du återuppbygger en stark och motståndskraftig hud.


Lager-på-lager metoden – perfekt på vintern!

Inom hudvård pratas det om ”layering”. Enkelt förklarat betyder det att du jobbar lager-på-lager vid applicering av din hudvård. Tumregeln är att applicera tunnast först och fylligast sist (tänk precis som med vinterkläder) för att huden ska absorbera och ta till sig produkterna på bästa sätt.

TIPS! Produkter som innehåller vatten kan ha en kylande effekt på huden när man går ut i kallt väder, därför kan en ansiktsolja vara skönt att applicera på huden som ett sista steg i hudvårdsrutinen. Ska du vistas ute en längre tid i kylan rekommenderar vi ett tunt lager av en vattenfri väderkräm.Weledas vinterrutin - steg för stegSTEG 1. Balanserande och lugnande rengöring.

Din hudvårdsrutin startar med grunden – använd en mild rengöring baserad på vegetabiliska vitaminrika oljor och naturlig mjölksyra så får huden hjälp att bevara fukt och pH-balansen. Efter rengöring använder du eventuellt ett ansiktsvatten.Weleda Almond Soothing Cleansing Lotion • Rengör milt utan uttorkande och syntetiska sulfater
 • Oparfymerad krämig rengöringslotion perfekt för skandinaviskt klimat med snabba temperaturväxlinga
 • Med näringsrik mandelolja som innehåller viktiga fettsyror och E-vitamin
 • Med pH balanserade vegetabiliskt mjölksyra


STEG 2. Tunnast först!

Appplicera sedan ett serum. Vid applicering av fukt och fett, tänk precis som med vinterkläder, tunnast först. Ett serum tillför extra fukt till huden då dess små molekyler sjunker djupare in i huden jämfört med en ansiktskräm.


Weleda Pomegranate Firming Serum- • Ett intensivbehandlande oljefritt fuktserum som ger djupgående fukt från bland annat granatäpplejucie och aloe vera
 • Dermatologiska tester visar en ökad fuktnivå med 39%, 30 min efter applicering
 • Hög koncentration av antioxidanter som dessutom skyddar huden och ger ett ”naturligt anti-pollution skydd”


STEG 3. Näringsrik ansiktskräm

Efter serum adderar du en rikare ansiktskräm, för extra näring och fukt. En ansiktskräm med vegetabiliska oljor i kombination med fuktgivande ämnen tas lätt upp av huden och stärker hudbarriären. Välj en kräm med lite högre fetthalt än den du har under sommarmånaderna.


Weleda Almond Soothing Facial Cream - • Oparfymerad mild ansiktskräm som skyddar och balanserar känslig hy
 • Med näringsrik mandelolja som innehåller viktiga fettsyror och E-vitamin
 • 73% upplever att krämen lindrar hudirritation
 • Passar extra bra i perioder när huden känns extra känslig eller överbehandlad


STEG 4. Lås in fukten med ansiktsolja

Avsluta hudvårdsrutinen med en skyddande ansiktsolja, antingen ett par droppar i din ansiktskräm eller som ett sista steg för att låsa in fukten. På så sätt ger du huden både näring och fukt. Låt produkterna få sjunka in i huden innan du applicerar eventuell makeup.


Weleda Almond Soothing Facial Oil- • Oparfymerad näringsrik ansiktsolja med viktiga fettsyror och E-vitamin
 • Ger lyster och bevarar slät hy
 • Blandningen av plommonkärnolja och mandelolja passar särskilt bra för känslig hy
 • Balanserar oren hud genom att inte torka ut och stressa huden


Superknepet mot torr kropp

Kämpar du också med torr stram hud på vintern som aldrig blir riktigt återfuktad? Då finns det bra knep som ökar fukthalten i huden och gör den sammetslen, smidig och skimrande. Genom att smörja in kroppen med en olja innan du hoppar in i duschen kan du hjälpa huden återfå sin naturliga spänst och lyster. Dels beror det på att vattnet, som har en uttorkande effekt, inte kommer i direktkontakt med huden, dels gör värmen att oljan lättare går ner på djupet i huden. Kroppsolja innehåller en högre koncentration av vårdande ingredienser än en kroppslotion.

För ett optimalt resultat kan du använda någon av Weledas ekologiska duschkrämer. De rengör skonsamt och innehåller olja som tillsammans med kokostensider löser upp smuts utan att den skyddande barriären tvättas bort. Huden blir ren och får en skyddande behandling.

När du duschat klart låter du huden lufttorka, då det finns en risk att du torkar bort en del av oljan om du använder en
handduk.Triss i oljekombo


Lyxig A-vitaminboost av ros!


Wild Rose Body Oil + Body Wash


Exklusiv nyponfröolja som ger jämn och slät hud Innehåller A-vitamin som stärker och ger huden spänst.


Näringsrik havtorn!

Sea Buckthorn Body Oil + Body Wash


Intensivt närande och rik på fleromättade fettsyror Superbäret har ett exceptionellt högt innehåll av C-vitamin som ger huden ny energi.


Antioxidantrikt granatäpple!

Pomegranate Body Oil + Body Wash


Värdefull antioxidantrik olja från superfrukten granatäpple Föryngrande vegetabiliska oljor som motverkar fria radikaler och ger huden ny kraft.