Hälsoguiden
olja

Olja för bakning och matlagning

Vegetabiliska oljor, så som kokosolja och pumpafröolja, passar perfekt för bakning och matlagning. Hos oss på Life hittar du veganska, ekologiska och kallpressade oljor, naturligt rika på fettsyror. Handla din vegetabiliska olja här, alltid med snabb leverans.

Kallpressad och ekologisk kokosolja

Bland de vegetabiliska oljorna ligger kokosoljan i topp, för användningsområden som bakning, matlagning och kroppsvård. Utöver att steka maten i kokosolja och addera den i bakverk, så som dadelbollar, ger den dessutom näring till sprucken hud och torrt hår. Vår egen Life Coconut Oil passar för alla ovan nämnda syften, och är tillverkad av kokosnötter som skördats för hand. 


Naturlig olja som hudvård 

Addera kokosoljan i din hudvård, dess feta och naturligt mjukgörande näringsinnehåll motverkar torr och sprucken hud. Här tipsar vi om flera hudvårdsrecept, som du kan knåpa ihop på egen hand, exempelvis ansiktsmask och kroppsskrubb med kokosolja. För dig som istället söker en mjukgörande handkräm på tub, vill vi rekommendera Weleda Sensitive Hand Cream. Och som sista tips: addera kokosoljan i badet, för dig eller ditt barn, eller vid massage för en smidig, mjuk hud.


Vegetabilisk olja i bakning och matlagning 

Att laga mat och baka med vegetabiliska oljor är inget nytt påhitt – men väl värt att lyfta och uppskatta. Kallpressad kokosolja är värmekänslig och ska inte hettas upp, men passar perfekt i smoothies och raw-fika. Varmpressad kokosolja lämpar sig däremot mycket väl i stekning och kan användas likt vilken vegetabilisk olja som helst. Förvara oljan mörkt och svalt, gärna 14–16 grader, och med tätt tillslutet lock för bästa hållbarhet.