Hälsoguiden
6 tips till torr hud

Övergången från soliga sommardagar till kalla höstdagar och det torra inomhusklimatet kan vara en prövning för vår hud. Huden blir ofta känsliga och mer benägen att torka ut med dessa 6 enkla men effektiva steg kan du hjälpa din hud med övergången från sommarsol till höstens kyla.

Läs mer

Återfukta din hud under hösten

Övergången från soliga sommardagar till kallare höstdagar och torrt inomhusklimat kan vara tuff för huden. Torr luft och kallare väder gör att huden snabbare blir uttorkad och torr, vilket ökar behovet av fukt och vård. Här kommer 6 tips på hur man bäst tar hand om huden inför hösten. 1. Rengör ansiktet morgon och kväll. Använd en rengöring som tillför fukt och som tar bort rester av smink, smuts och kräm.


2. Bra serum, ansiktsolja eller kräm. Ett serum med hyaluronsyra är bra eftersom det tillför extra fukt.


3. Sömn är guld för huden. Använd gärna en fet nattkräm eller tillsätt några droppar olja till din vanliga kräm.


4. Peeling eller scrub ett par gånger i veckan. Den tar bort döda hudceller och ger huden ny lyster. Det är särskilt viktigt efter mycket sol och värme.


5. Tillför näring till huden. Lägg en återfuktande ansiktsmask med till exempel kokos, avokado, vitamin E och andra närande oljor.


6.  Huden kan behöva fuktas utifrån, men det är lika viktigt att förse kroppen med bra fettsyror inifrån i form av omega-3- eller omega-6-tillskott.