Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 200 butiker
  • Brett sortiment

Sasco

Under en USA-vistelse i början av åttiotalet kom Sascos grundare för första gången i kontakt med Aloe vera-produkter. Det uppstod kärlek vid första ögonkastet. Familjen bestämde sig för att även svenskar måste få ta del av de härliga produkterna och de positiva effekter som Aloe vera förknippas med. Sagt och gjort. De återvände till Sverige och började utveckla Sasco – en hudvårdsserie baserad på Aloe vera.

Förpackningarna har sedan dess fått ny design och sortimentet har förfinats och uppdaterats med fler produkter. Dessutom har större delen av sortimentet certifierats med Ecocert som är ett franskt certifieringsorgan, grundat 1991. Det är det största och mest kända certifieringsorganet för kosmetik i Europa och USA. De kontrollerar och granskar innehåll, råvaror, produktion samt förpackning. Läs mer om Ecocert på www.ecocert.com.

Aloe vera är en växt som har sitt ursprung i Afrika och är välbekant för sina hälsofrämjande egenskaper. Växten är historiskt känd sedan flera tusen år tillbaka. Hippokrates, läkekonstens fader betraktade Aloe vera-plantan som en av de främsta medicinalväxterna. Gelen tas tillvara genom att bladen skärs av och läggs med snittytan nedåt så att innanmätet kan rinna ut. Mer komplicerat än så är det inte. Färdig att användas precis som den är. 

Aloe vera innehåller en mängd olika näringsämnen, bland annat vitaminer, mineraler och enzymer. Totalt har man lyckats identifiera mer än 200 olika ämnen. Inom hudvård används Aloe vera främst för att lugna, skydda och återfukta huden. Den Aloe vera som används i våra produkter är 100% ekologisk och kommer från odlingar som certifierats av Aloecorp. Läs mer om Aloecorp på www.aloecorp.com. 

 

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html