Hälsoguiden

Vi tagit fram Life Balance PMS med viljan att hjälpa kvinnor återfå sin hormonella balans. Life Balance PMS är ett kosttillskott som kombinerar växtextrakt, vitaminer och mineraler som kan balansera den hormonella balansen och bidra till ett ökat välbefinnande under menstruationscykeln. Här följer en djupdykning in i ingredienserna i Life Balance PMS!

Växtextrakt och näringsämnen i kombination

Efter noggrann produktutveckling och omfattande tester (som alltid vid tillverkning av våra egna produkter) presenterar vi Life Balance PMS. Här sammanför vi växtextrakten Dong Quai (även kallad kvinnlig ginseng), pollenextraktet RCT Fem™ Meno och broccoliextraktet Tru­eBroc®, med fyra näringsämnen: vitamin B6, zink, magnesium och jod (från brunalgen kelp). Alla ingredienser är noggrant utvalda och av högsta kvalitet. Resultatet blir ett unikt kosttill­skott som bidrar till normal psykologisk funktion, normal hud och reglerad hormonaktivitet, liksom minskad trötthet och utmattning med mer.


Dong Quai – Ört som använts i århundraden för att balansera kvinnliga hormoner. Även kallad kvinnlig ginseng.


RCT Fem™ Meno pollenextrakt – Ett unikt pollenextrakt skapat för kvinnors hälsa. Det välstu­derade, standardiserade pollenextraktet från Gaminex® framställs från blompollen på naturlig väg utan kemiska lösningsmedel. Tillverkningsmetoden sker under strikta förhållanden där pollenet skördas när innehållet av aktiva ämnen är som högst, vilket gör att slutprodukten har ett högt innehåll av specifika enzymer, aminosyror och antioxidanter. Pollenextraktet kan användas av pollenallergiker.

TrueBroc® broccoliextrakt – Färsk broccoli, broccoligroddar och frön är något av de mest hälsosamma livsmedel du kan äta. Dessa livsmedel innehåller höga koncentrationer av en bred kategori av växtföreningar som kallas glukosinolater, av vilka två föreningar, glukorafanin och sulforafan, har blivit fokus för hundratals vetenskapliga studier. Vi är stolta över att ha broccoliextraktet TrueBroc® i Life Balance PMS. Sedan 1997 har tillver­karen arbetat i samarbete med forskare vid Johns Hopkins School of Medicine för att utveckla vetenskapen kring glukorafanin och sulforafan (dess aktiva form) för att bättre definiera de många hälsofördelarna med dessa ämnen. Glukorafaninet extraheras från broccolifrön där ämnet finns i högre koncentration än groddar eller broccoliplantan, med hjälp av en naturlig varmvattenprocess.


B6 och magnesium bidrar till normal psykologisk funktion samt till att minska trötthet och utmattning. B6 bidrar även till att reglera hormonaktiviteten.


Zink och jod bidrar till normal kognitiv funktion samt till normal hud. Zink behövs även för normal fertilitet och reproduktion och jod bidrar till normal produktion av sköldkörtelhormo­ner och till normal sköldkörtelfunktion.