Hälsoguiden
hudvård män

Hudvård för män

Visst vill vi att hudvårdsrutinen ska gå snabbt, verka effektivt och lämna en behaglig känsla? Då har du hamnat rätt. Bland vår hudvård för män hittar du duschgel (och duschkräm!), rakvatten, skäggolja, deodorant, ansiktskräm och mycket annat. Kort och gott ett noga utvalt sortiment av hudvård för män som bryr sig om sin hygien.

Hudvårdsprodukter för män

Med rätt hudvårdsprodukter kan du som man uppleva mindre hudirritation och torrhet. Låt mjukgörande, lugnande ingredienser så som arganolja och jojobaolja göra sitt jobb, och lämna din hud mjuk och återfuktad. Oavsett om du letar efter en deodorant, rakvatten, rakborste, skäggolja, ansiktskräm eller schampo så hittar du ett sortiment av vårdande och effektiva produkter här hos oss på Life.


Skäggvård – vårda skägget  

Vägen till ett vackert skägg kräver lite arbete, tålamod – och rätt produkter. Var noggrann med rengöring, det är nämligen lätt för bakterier och smuts att fastna i skägget. Välj en ansiktsrengöring, skäggtvål eller ett skäggschampo som verkar effektivt, och se till att avsluta med en vårdande skäggolja. Noggrannhet med trimning och klippning är också en viktig del, för att bibehålla skäggets struktur och eliminera skadade partier. Missa inte heller att boosta skäggväxten inifrån, där biotin (B7) och zink kan verka effektivt. Tips: spana in Hårform som innehåller många goda ingredienser!


Hur får jag ett tjockare hår?  

Huruvida ditt hår är tjockt eller tunt är till stor del en genetisk faktor. Men visst kan vi göra val som verkar stärkande för hårväxten och hårets kvalitet. Börja med att se över din livsstil och försök att minska på eventuell stress, en faktor som faktiskt kan leda till håravfall. Lägg också lite extra vikt vid din kost; näringsrika livsmedel som avokado och vetegroddar innehåller biotin, vitamin B7, som främjar god hårkvalitet. I kosttillskott som Hair Boosting Nutrition Man och Silicea Man Hår, Hud & Naglar är viktiga vitaminer och mineraler inkluderade, och du kan vara trygg i vetskapen att du får i dig sådant som gör dig gott.


Varför luktar jag svett? 

Det enkla svaret är att det inte är svett i sig som luktar illa. Obehaglig lukt i samband med svett har istället med en rad andra potentiella faktorer att göra. Bakterier på huden är en möjlig orsak, som vid kontakt med svett startar en process som kan lukta illa. Här kan rätt duschgel eller deodorant göra underverk! Ohälsosam kost är en annan möjlig orsak. Se gärna över dina kostvanor, välj mat som gör gott för din kropp och komplettera med kosttillskott för att säkert få i dig viktiga vitaminer och mineraler.


Tips för minskad svettlukt: 

• Sköt din hygien med effektiva men skonsamma produkter. 

• Klä dig i material som andas, gärna naturliga material som bomull, ull och linne. 

• Byt strumpor och skor ofta.