Hälsoguiden

Hållbar och naturlig viktminskning

Att ta tag i sin vikt kan vara en stor utmaning för många. Det handlar om att se över sin livsstil, stort som litet - vilket i sig kan kännas som mycket arbete och man har svårt att relatera till målet. För att kickstarta denna livsresa har vi på Life många naturliga och hållbara alternativ. FastTrack är utav dessa naturliga och mycket effektiva produkter som låter dig komma i gång med din resa lite snabbare. Här kan du läsa mer om produkten, dess innehåll och funktion.

SÅ FUNGERAR FASTTRACK


FastTrack innehåller ett patenterat synergistiskt komplex av tre botaniska extrakt som har använts inom traditionell medicin i århundraden. Tillsammans fungerar de här aktiva extrakten genom att hämma bildandet av nya mogna fettceller i kroppen (adipogenes och lipogenes) och dessutom minimeras ansamlingen av fett (lipolys) i de befintliga fettcellerna. Detta leder till att färre mogna fettceller bildas, och att de befintliga fettcellerna blir mindre – något som resulterar i en effektiv viktminskning på ett naturligt sätt!

Ofta definieras områdena runt mage och höfter som problemområden där det är svårt att bli av med de extra kilona. FastTrack har dokumenterad effekt på de här problemområdena från två olika kliniska vetenskapliga studier. Studierna visade att ett intag av FastTrack (Slendacor) bidrog med att reducera midje- och höftmåtten på ett effektivare sätt än med hjälp av endast diet och träning.


VETENSKAPLIGT DOKUMENTERAD EFFEKT

Bakom den här unika patenterade produkten ligger ett mycket omfattande och grundligt arbete. FastTrack (Slendacor) bygger på mer än 5 års forskning. Forskarna inledde med över 200 verksamma botaniska ämnen som blev grundligt testade och utprövade. I slutändan återstod tre botaniska extrakt i en noga avvägd sammansättning. Verkningsmekanismen i det patenterade örtkomplexet i FastTrack, Slendacor, har dokumenterats i tre olika vetenskapliga studier. Dessa har publicerats i erkända vetenskapliga tidskrifter; Food and Nutrition Sciences (2011), Lipids in Health and Disease (2012) samt Diabetes, Obesity and Metabolism (2018). Sammanlagt deltog 180 friska överviktiga män och kvinnor i de randomiserade, dubbelblinda, placebokontrollerade kliniska studierna som genomfördes under en period av 8 respektive 16 veckor. Mer information om studierna hittar du under Dokumentation.

RESULTAT

Resultaten från studierna visade en signifikant viktminskning under studieperioderna och att man effektivt kan bli av med de extra kilona, framför allt från mage och höfter, vid ett dagligt intag av endast 2 kapslar. Deltagarna som använde det botaniska extraktet Slendacor upplevde en väsentlig viktminskning under studietiden. Vid en jämförelse av enbart diet (1800–2000 kcal per dag) och träning (30 minuters promenad 5 dagar i veckan), var kombinationen diet, träning och intag av Slendacor mer effektiv för viktminskningen!


AKTIVA INGREDIENSER

För att hitta de rätta örterna med ett optimalt viktreducerande resultat, genomfördes en stor screeningstudie med över 200 olika botaniska extrakt i olika förhållanden. Dessa blev grundligt testade och utprövade. Studien visade att extrakt från gurkmeja (Curcuma longa), blad från pepparrotsträdet (Moringa oleifera) och blad från currybladsbusken (Murraya koenigii) i ett specifikt blandningsförhållande gav bäst resultat på viktminskning. Den unika synergistiska kombinationen är patenterad och dessutom helt naturlig.