Hälsoguiden
solskydd & solkräm

Solskydd & Solkräm

Skydda huden mot solens skadliga UV-strålar med ekologiskt solskydd. Välj mellan solkräm, spray eller stick – SPF15, SPF30 och SPF50 – och lägg till solskydd som en del av din dagliga hudvårdsrutin. Solens strålar når oss nämligen även en mulen dag, för att inte tala om de digitala skärmarnas påfrestande ljus. Hitta din solklara, ekologiska favorit online hos oss på Life.

Solskydd för kropp, ansikte och läppar

Det är viktigt att skydda huden mot solen och UV-strålar. Genom att vistas i skugga, använda solskydd och täcka kropp och huvud i rätt plagg, minskar vi risken för solbränd hud, solskador i huden, värmeslag, solsting, uttorkning och solutslag. När du väljer ett ekologiskt solskydd får du dessutom en produkt som är naturlig och fri från kemiska filter, vilket är positivt för såväl din kropp som vår natur. Här hos oss å Life hittar du solcreme, solskyddsspray och solstick (även kallat solstift) från varumärken som Bioregena, Anne Marie Börlind, Mossa och Beachkind


Varför ekologisk solkräm? 

Solskydd, så som solkräm, solskyddsspray och mousse, som inte är ekologiskt innehåller kemiska filter och syntetiska ämnen, som utöver att täppa igen hudens porer och skada kroppens hormoner, också stör vår natur och vattenlevande organismer. Välj naturlig, ekologisk solkräm för fysikaliska filter, alltså små mineralpartiklar som reflekterar bort UV-strålningen istället för att absorbera och oskadliggöra (kemiska filter). Upptäck solskydd från Mossa, tunn och lätt formula som skyddar och samtidigt återfuktar huden.  


Solskydd för barn  

Barnets hud är känslig och det är viktigt att redan tidigt i livet skydda barnets hud från solens UV-strålar. Allra helst ska stark sol undvikas helt men i annat fall ger en naturlig, ekologisk solskyddskräm i SPF50 ett gott solskydd till ditt barn vid lek och bus utomhus. Välj gärna en vattenfast och vattentålig solkräm eller -spray, då är barnets hud skyddad vid svettig lek på land – liksom vattenlek. 


Vi tipsar om ekologisk Solskyddsspray SPF50 Kids från Bioregena; dermatologiskt testad, innehåller inte nanopartiklar eller alkohol och skadar inte vattenlevande organismer. Solskyddscremen innehåller dessutom arganolja som verkar vårdande och läkande på huden.