Hälsoguiden

Matsmältningsenzymer

Arnie Liepa berättar om sin syn på hälsa och om fördelarna med matsmältningsenzymer.

Sedan 2009 har Arnie Liepa varit exklusiv distributör för Enzymedica i Storbritannien och Irland. De senaste 4 åren har de upplevt en enorm tillväxt i försäljningen och ett antal nya intressanta produkter har tillkommit.

Vad är hälsa för dig?

- För mig är hälsa det viktigaste i en persons liv. Jag tror att en hälsosam livsstil är en balans av hälsosam kost tillsammans med regelbunden träning, god sömn och att undvika stressfulla situationer. En bra diet inkluderar att äta eller ”juica” färska frukter och grönsaker varje dag, om möjligt. Att äta hälsosam råkost en gång om dagen skulle verkligen övergripande hjälpa oss att må bättre, undvika vissa sjukdomar och känna oss mer energifylld, svarar Arnie.

Vikten av att ta matsmältningsenzym

- Många av oss trivs med att äta tillagad mat som kokt kött, fisk och grönsaker. Jag älskar också att äta tillagad mat, men när jag äter det ser jag till att ta en bra vegansk matsmältningsenzym före varje måltid. För många år sedan insåg jag att jag har en känslighet för gluten- och mejeriprodukter – vilket orsakade mig en uppblåst mage och matsmältningsbesvär. Det blev ett problem eftersom jag älskar att äta både veteprodukter och ost, särskilt på en riktigt bra bakad pizza. Det var då jag upptäckte värdet av att ta ett matsmältningsenzymtillskott i samband med mina måltider. Enzymedica Digest Spectrum är därför perfekt för mig, nu kan jag njuta av pizza utan obehagliga efterverkningar, förklarar han.


Hjälpa  mag-och tarmhälsan

- Att ta tillskott av matsmältningsenzymer i samband med en måltid som har tillagats eller bearbetats på något sätt är en av de bästa sakerna vi kan göra för att hjälpa vår mag-och tarmhälsa. Ett högkvalitativt matsmältningsenzym med varje måltid hjälper till att bryta ner och smälta maten samtidigt som man undviker uppblåsthet, obehag och sura uppstötningar, fortsätter Arnie.

Näst bästa tillskottet

- Det näst bästa tillskottet du kan ta för din maghälsa tillsammans med Enzymedicas produkter är en riktigt bra probiotika. Life’s Sporebiotic, som är nästa generations probiotika, är utifrån min erfarenhet den bästa probiotikan du kan hitta. En Enzymedica kapsel till varje måltid i kombination med en kapsel Sporebiotic, en gång om dagen, skulle hjälpa de flesta människor på många sätt, avslutar han.