Hälsoguiden
Skin Minimalism

Skin Minimalism

Multifunktionella produkter fortsätter att vara en stark trend inom hudvård även 2020. Att använda färre hudvårdsprodukter men med fler användningsområden, så kallad skin minimalism, är inte bara mer hållbart och snällt för plånboken utan påverkar även huden positivt.

Läs mer

Huden kan lätt hamna i obalans om vi stressar den med hudvårdsrutiner i flera steg och överbehandlar med starka syrabehandlingar. Följden blir en skadad och mer känslig hudbarriär. Därför kan det vara värt att gå igenom sitt badrumsskåp och ställa sig frågan - behöver min hud allt det här, varje dag?

Att välja bort hudvårdsrutiner i flera steg och gå back to basics ska inte påverka eff ekten, utan det handlar
om att välja rätt produkter och få en bättre förståelse för vad just din hud faktiskt behöver.


Utsedd till bästa multiprodukt

Weledas Skin Food är en prisbelönad kultklassiker som passar utmärkt att ha i sitt badrumsskåp för den som testar trenden skin minimalism. Skin Food har ett koncentrerat trippelextrakt med naturliga ingredienser från lindrande ringblomma, lugnande kamomill och fuktgivande styvmorsviol. Den effektiva formulan mjukgör torr hud och stärker hudbarriären men kan även bland annat användas som highlighter på kindben, brynben och amorbåge för naturligt glow. 2018 blev Skin Food utsedd till bästa multiprodukt i skönhetstävlingen Organic Beauty Awards.

  • Mjukgör torr hud; bl.a läppar, händer, fötter
  • Ger intensiv näring och stärker hudbarriären
  • Gör som makeupartisterna! Använd som primer eller highlighter