Hälsoguiden

Läs mer

Hjälp med…

Det är skönt att få hjälp att hålla koll på livet. Med den smartaste tekniken får du full koll på allt från din puls, sömn och menscykel till din kost och träning, samt hjälp att minska stress och oro.
Här är de 7 smartaste digitala hjälpredorna för att hålla koll på din hälsa – och må som bäst!


… menscykeln!

Menskoll Lite/Period tracker
– app som ger dig stenkoll på din menscykel, fertilitet och ägglossning, flytningar och ditt sexliv, men också dina steg, kalorier och vattenintag. Med hjälp av humör- och symtomdiagram lär du känna dig själv bättre.


… puls OCH vädret!

M6 Activity watch – med den här stilrena och vattentäta juvelen får du inte bara koll på steg, puls, kalorier, sömn och avstånd, utan även vädret. Du kan dessutom styra din kamera och musik via klockan, samt koppla upp den mot andra appar.


… måendet!

Being Me – appen som coachar dig till bättre vanor, bättre mående och övar upp din mindfulness. Via dagboken håller du koll på ditt humör och dina framsteg, via expertkurser tränar du motivation för att få ett hälsosamt mindset. I appen finns även verktyg för att hjälpa dig nå dina mål, som 100 övningar i att stärka självkärlek, minska ångest, öka fokus mm.


… sömnen

SleepCycle – app som hjälper dig att följa och maxa din sömn, men fungerar även som väckarklocka, innehåller en sömnskola och kan kopplas upp mot din smartwatch. Bonus för inspelat sömnprat och snarkningar – som du kan skicka som bevis till din snarkande partner!


… det mesta!

Hybridklocka. Vill du ha en smidig allt-i-ett direkt på handleden – satsa på en hybridklocka! Den ser ut som en snygg designklocka, men rör du glaset får du fram en rad smarta funktioner som håller koll på antal steg, träningspass, puls, sömn, intag av vatten, stressnivå och ditt kroppsbatteri, för att nämna några. T ex serien med Garmins Vivomove hybrid smartwatch-klockor.


… stressen!

Exhale – Minska din stress & oro. En app som innehåller ett personligt 7-veckors självhjälpsprogram med eller utan individuella samtal med terapeut, en full verktygslåda med 15-minuters övningar för att reducera just din stress och övningar i andning, gränssättning och mindfulness.


Specialtipset!

RunPee berättar för dig när du – under ett biobesök – kan springa iväg och helt riskfritt ta en toapaus, utan att missa väsentliga delar av historien. Appen berättar hur långt in i filmen perioden är, hur länge den varar och ger dig en diskret heads up om när det är dags att smyga iväg.