Hälsoguiden
Life Exclusive

Life Exclusive

Rätt råvaror, högsta kvalitet och rätt pris. Det är målsättningen för Lifes egna produkter inom kosttillskott, sportnutrition och hudvård. – Du som kund ska kunna göra ett tryggt val, säger Jan Wiberg, nordisk produktutvecklare och kvalitetsansvarig på Life.

Läs mer

Rätt råvaror, högsta kvalitet och rätt pris. Det är målsättningen för Lifes egna produkter inom kosttillskott, sportnutrition och hudvård.

– Du som kund ska kunna göra ett tryggt val, säger Jan Wiberg, nordisk produktutvecklare och

kvalitetsansvarig på Life.


LIFES HÄLSOFILOSOFI ÄR att man genom regelbunden motion, god sömn och rätt livsmedel och kosttillskott ger kroppen optimala förutsättningar för att hålla sig naturligt frisk. Det handlar om en bra livsbalans, helt enkelt.

– Om du går in för att hålla dig frisk, i stället för att sätta in panikåtgärder när du blir sjuk, ökar dina möjligheter att leva ett friskare, bättre och kanske till och med ett längre liv, säger Jan Wiberg, som i snart 30 års tid har arbetat med hälsa och produktutveckling på Life.

Allt handlar om att stötta kroppens normala funktioner genom att få i sig viktiga näringsämnen, vitaminer, mineraler, proteiner och fettsyror.


DET VAR 2005, när Life köpte upp Naturapoteket och hälsokostkedjan Exist som båda hade egen produktproduktion, som Lifes egen produktutveckling tog fart. Den första produktserien döptes till Daily Wellness.

– År 2010 bytte vi namn på produkterna till Life och lanserade bland annat krilloljan, ett högkvalitativt alternativ till fiskolja. Några år senare släpptes vår D-vitamin, ett av våra viktigaste tillskott, inte minst under pandemin då vikten av att få i sig tillräckligt med D-vitamin uppmärksammades i många tidningar och i nyhetssändningarna på tv.


SEDAN DESS HAR Life fortsatt ta fram egna produkter för att stötta folkhälsan. Undersökningar visar att bara en av tio i Sverige följer Livsmedelsverkets kostråd, vilket innebär att 90 procent av befolkningen riskerar att inte få i sig alla vitaminer och mineraler kroppen behöver. Det vill Life ändra på.

– Som Nordens största hälsokedja har vi möjlighet till stora inköp och kan hålla lägre pris till kunderna, samtidigt som vi säkerställer att våra produkter håller en jämn och hög kvalitet. Råvarorna är väldokumenterade och vi tar löpande del av forskningsstudier och håller oss à jour för att säkerställa att ingredienserna verkligen har effekt. Vi ställer också höga krav på våra producenter både gällande råvaror och produktion, säger Jan, som även är kvalitetsansvarig på Life och har koll på lagar och regler – ett snårigt kapitel i kostillskottsbranschen.


LIFES FABRIKER ÄR ISO- eller GMP-certifierade och utför egna kvalitetstester, men produkterna analyseras även hos externa laboratorier vilket är en garant för att de verkligen innehåller det som står på etiketten.

– Betalar man flera hundra kronor för en produkt förväntar man sig att den ska fungera och ha rätt styrka och ingrediens, betonar Jan.

Jan håller koll på hälsotrender runt om i världen för att snappa upp sådant som ännu inte finns på den svenska marknaden.

– Sporebiotic hittade jag via ett amerikanskt företag och fick efter lång förhandling ta in det till Finland, Sverige och Norge.


I DAG FINNS drygt 100 produkter i Lifes eget sortiment. Majoriteten är kosttillskott, men även livsmedel, naturlig hudvård, vetevärmare, aluminiumfri deodorant, stretchtejp och annat hittas på butikshyllorna.

– Vi vill vara först med nya trender och erbjuda produkter som kunderna annars inte hittar. Därför jobbar vi kontinuerligt med att ta fram nya och spännande produkter och släpper mellan fem och tio nya produkter varje år. Jag älskar att ta fram produkter som jag vet kommer att göra skillnad för våra kunders hälsa och välmående.

Detta får du när du väljer Lifes eget varumärke


Enbart ISO-certifierade tillverkare, främst i Skandinavien.


Alla tillverkare och produkter är kontrollerade av en oberoende tredje part.


Alla ingredienser är väldokumenterade på både effekt och säkerhet.


Life lever upp till miljöförvaltningens krav.


Life är ekologiskt certifierat eftersom företaget producerar egna kosttillskott.


Alla Lifes livsmedel är ekocertifierade.Jans favoriter

1. LIFE KRILL OIL. 

Ett högkvalitativt omega3-tillskott som enligt omfattande forskning har gynnsamma effekter på hjärta, blodkärl och hjärna*.


2. LIFE Q10. 

En livsviktigt enzym som skyddar våra celler och gör att vi skapar energi i cellerna.


3. LIFE BLUEBERRY VISION. 

Stöttar synen. En degenererad gula fläcken är den vanligaste orsaken till nedsatt synförmåga hos personer över 60 år.


4. LIFE LIFEBIOTIC. 

En ny och effektivare sorts probiotika som är fantastisk! Tarmfloran ska man underhålla hela livet.Jans kosttillskotsstips!

Ät selen varje dag! Sveriges jordmån är selenfattig och det är därför extra viktigt för oss att se till att vi får i oss tillräckligt med selen. Forskning visar att många har sämre skydd mot sjukdomar, då selen bidrar till immunsystemets normala funktion och skyddar våra celler mot oxidativ stress.

Jans kosttillskotsstips!