Hälsoguiden
Värme

Värme

Värme gör gott för kropp och själ. Det bidrar till en känsla av välbefinnande, tack vare att det stimulerar blodflödet och verkar avslappnande för våra muskler. Med våra värmande favoriter kan du njuta av en avslappnande effekt – var och när du vill. Hitta värmen i kläder av bambu, kryp upp i soffan under en värmefilt, tänd ett doftljus – eller skäm bort dina sinnen med ett välsmakande te. Varma hälsningar, Life.

Värmande favoriter

När de svalare säsongerna står för dörren, solen lyser med sin frånvaro (eller om du bara är frusen av dig!) kan vi öka vårt välbefinnande genom värme på konstgjord väg. Värme har nämligen en förmåga att öka vårt välbehag och verka avslappnande för vår kropp. Det finns en hel mängd alternativ till hur du kan njuta av värme, så här har vi samlat produkter från välkända varumärken som Beurer, Springyard, Pukka, Yogi tea och Meraki – för att förenkla processen åt dig. 


Kläder i bambu och varma tofflor 

Bambu är ett material som är värmereglerande; det har alltså en förmåga att agera både värmande och ventilerande, beroende på miljö. Bambu hanterar också fukt bra och är mjukt och skönt mot huden. Kläder i bambu är härliga att bära nära huden, som underkläder eller underställ vid lager på lager-principen. Här hos oss på Life finns bambukläder i ekologisk bambu för både dam och herr, från Boody och Bambusa. Vi vill gärna tipsa dig om sköna bambustrumpor och bambutights!


Bland våra varmaste tofflor hittar vi favoriter från Alwero i 100% ull, som är tillverkade i Europa och certifierade enligt Woolmark. Ull är ett material som håller värmen mycket bra, men det håller dessutom formen och har självrengörande egenskaper. Det faktum att materialet är ett resultat av naturen, värmer inte bara fötterna i vår mening; det värmer också gott i hjärtat. 

 

Värmande te och matcha 

Ljuvligt doftande, välsmakande – och behagligt värmande. Te har många fördelar, inte minst de positiva egenskaper som kommer beroende på tesort och adderade ingredienser. För dig som söker ett klassiskt te, vill vi tipsa om det kryddigt söta Yogi Tea ® Classic. Om du istället söker ett te som ger dig mer energi – eller avslappning? – vill vi rekommendera att du bekantar dig både Pukka och Yogi tea och deras (väldoftande och välsmakande) värld av svart, grönt, rött och vitt te. Och om du också är nyfiken på matcha och fördelarna med detta populära te, har vi såväl matchate, matchapulver och matchatuggummi i vårt sortiment.  


Värmefilt, värmedyna och vetekudde 

När temperaturen sjunker utomhus – eller om du är frusen av dig – kan en värmefilt, värmedyna eller vetekudde vara guld värd. Om du upplever att du är extra kall om en särskild kroppsdel, så som händerna, har vi särskilt utformade, värmande favoriter i vårt sortiment. Handvärmare från Springyard är smart utformade som små påsar, vilket gör att de enkelt ryms i dina handskar. Vantar från Alwero värmer gott i alla väder, tack vare fin certifierad ull.