Hälsoguiden
dryck

Dryck

Här hittar du allt för ditt dryckesskafferi. Ekologiskt te, läskande sport- och funktionsdryck, porlande kombucha och näringsrik matcha; på tepåse eller som matchapulver. Här hittar du helt enkelt all dryck du redan älskar – och blivande favoriter, som bara väntar på att upptäckas.

Te, sportdryck, matcha – och mycket mer

Släck törsten, servera till måltiden, njut av värmen – eller stilla sötsuget. I vår dryckeskategori hittar du mängder av goda drycker; allt från sportdryck, kombucha och juice som gärna avnjutes kylda, liksom tesorter som ger värme, välbefinnande och lugn (klicka här för att se alla tesorter direkt). Här kan du botanisera bland ekologiska, naturliga, proteinrika och hälsosamma drycker – med söta, sura och fräscha smaker. Fyll på skafferi och kyl med drycker från Yogi tea, Pukka, Saltå Kvarn, Kung Markatta, Salus, Nobe och Celsius hos oss på Life. 


Svart, grönt, rött och vitt te 

I vår värld av te hittar du – likt rubriken lyder – allt från klassiskt svart te, till grönt, rött och vitt te. Vi har dessutom matcha i form av klassisk tepåse och matchapulver, kombucha med smak av grönt te och te gjort på brännässlor och anis, fänkål och kummin


Att njuta av te går långt tillbaka i historien. Under 1800-talet började Europa att importera grönt te från Kina, som snabbt åtföljdes av lankesiska och indiska tesorter. Idag dricker vi te från just Kina, Sri Lanka och Indien, liksom Kenya, och upplever lugn, lycka och stärkt immunförsvar via vårt te, beroende på vilken sort vi väljer. Te är en dryck som vi gärna dricker tillsammans – kanske över en afternoon tea-bjudning – liksom för en stunds avkoppling på egen hand. 


Matcha – rikt på antioxidanter, vitamin A, C och E 

Matcha är en japansk tedryck, ett koncentrerat grönt te som antingen dricks via tepåse eller mals till ett mycket fint pulver för att blandas ut i hett vatten. Fördelen med matchapulver är att du dricker de malda klorofyllrika tebladen, och på ett annat vis kan ta åt dig av alla näringsämnen som de innehåller. Matchan innehåller polyfenoler, ett slags antioxidanter som sägs skydda mot till exempel högt blodtryck, och innehåller koffein vilket kan ge en känsla av energi och bidra till normal ämnesomsättning. 


Vad är kombucha? 

Kombucha är en probiotisk dryck, alltså en fermenterad dryck som innehåller goda bakterier för vår tarmflora. Redan för flera tusen år sedan började man att brygga kombucha i Kina, och idag har kombuchan kommit att bli något av en trendriktig dryck. Numera smaksätter vi kombuchan (som innehåller levande bakteriekultur) dessutom på många roliga sätt, på så vis får såväl smaklökarna som tarmarna sitt. Win-win! Tips: upptäck vår kombucha med smak av persika och hallon