Hälsoguiden
Härliga oljor för huden

Härliga oljor för huden

En välmående hud har egentligen allt den behöver men ibland kan yttre påfrestningar av bland annat miljöföroreningar, kemikalier, stress, men även en människas genetiska förutsättningar och livsstil göra att den behöver hjälp för att hitta tillbaka till sin rätta balans. Visste du att en riktigt bra olja kan gör underverk för huden?

Läs mer

Har du torr hud?

Använd en återfettande olja i stället för tvål eller duschkräm när du duschar. Använd även olja efter duschen, smörj då in dig innan huden har torkat helt så går oljan lättare in i huden. Weledas Sea Buckthorn Body Oil är vitaliserande, återfuktande kroppsolja med ekologisk havtornsolja. Havtornsoljan är mycket rik på fettsyror och antioxidanter som hjälper till att skydda hudbarriären, mjukgöra och ge fin lyster.


Avslappnande olja

Att känna sig både pigg och avslappnad är en bra utgångspunkt för erotiska äventyr. Med Weledas Lavendel  Relaxing  Body Oil  får du både en avslappnande, vårdande och mjukgörande olja med doft av äkta eterisk olja från lavendel. Perfekt efter en stressig dag eller för att komma ner i varv innan läggdags.


Har du celluliter?

Weledas Birch Cellulite Oil är en utrensande kroppsolja baserad på ekologiskt björklövsextrakt, rosmarin och stickmyrten. Den minskar uppkomsten av celluliter, ökar cirkulationen och gör huden jämnare och fastare. Massera in med snabba cirkulationsökande rörelser och var extra noga på områden där slaggprodukter ansamlats och det finns tendenser till celluliter eller gropig hud. Oljan går även bra att använa i förebyggande syfte.

Många av de oljor du hittar hos Life, innehåller naturliga vegetabiliska oljor. De utvinns från det mest värdefulla i växten, bland annat ur frön och fruktkärnor som mognat i solljus och värme. Vegetabiliska oljor har en likhet med människans eget hudfett och tas därför lätt upp av huden. Dessutom tillför de huden vitaminer, antioxidanter och viktiga fettsyror. Weleda Citrus refreshing oil är en uppiggande, uppfriskande kroppsolja baserad på återfuktande, mjukgörande mandelolja och citrusextrakt. Massera in hela kroppen direkt efter duschen på morgonen på lätt fuktad hud och få en uppiggande effekt på både hud och sinne.Tips för en mjuk och smidig hud

  • Drick vatten, om kroppen är uttorkad blir huden också uttorkad
  • Kaffe torkar ut, så drick två glas vatten för varje kopp kaffe
  • Omega-3, -6 och -7 är bra. Dem får du i dig genom att äta avocado, nötter och fet fisk som lax, makrill och sill
  • Ät mat som innehåller Omega-3 och andra viktiga fettsyror minst 2-3 ggr/v, eller komplettera med kosttillskott