Hälsoguiden
Förbered kroppen för sommar

Förbered kroppen för sommar

Blir sommarsnygg från topp till tå! Här är våra bästa tips för solsäsongen med tricken som ger snyggare färg och får brännan att hålla länge.

Läs mer

Preppa huden med betakaroten

Betakaroten är ett förstadium till A-vitamin som kroppen till viss del omvandlar till ren A-vitamin. Överskottet av betakaroten lagras främst i underhudsfettet. En god källa till betakaroten i kosten är morötter och spirulina. Många andra frukter och grönsaker får också sin starka färg av karotenoider. I kosttillskott med betakaroten ingår ofta även E-vitamin som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress, och zink för hår, hud och naglar.

Prova vår Life Solbrun!Skrubba, skrubba!

För att få en jämn och fin bränna måste du börja med att rensa bort alla döda hudceller, och lämna plats för nya friska celler. Börja gärna att peela huden ett par veckor innan du ska vistas i solen. Om du har en lättare peeling går det också bra att peela huden mellan solningarna under semestern för att hålla huden fräsch.

Prova en naturlig kroppspeeling tillexempel Weleda Birch Body Scrub

Psst…! Du kan också göra din egen peeling med 2 msk kokosolja och 0,5 msk havssalt.Håll huden återfuktad

Eftersom klor från poolen, saltvatten och inte minst solens strålar torkar ut huden, behöver man återfukta den flera gånger per dag. Det bästa är att använda en aloe vera-gel som också har kylande och lugnande effekt. Ett litet tips är att förvara din aloe vera-gel i kylskåp för att få en extra kylande känlsa. Prova vår aloe vera som gel eller smart spray. Eller varför inte fuktbomba huden med en uppmjukande och återfuktande hudlotion från Maria Åkerberg Body Lotion Beautiful


Använd högt solskydd

När du ska vara ute i solen är det viktigt att köpa en kräm som är anpassat för just det syftet. Det räcker inte att smörja in sig med en vanlig dagkräm med SPF i ansiktet när man går hemifrån, eftersom solskyddsfilter successivt bryts ned med tiden. Ska du vistas i solen så välj en solkräm med högt SPF och tänk på att återapplicera solkräm varannan timme.

Prova Bioregenas naturliga solskyddsprodukter – riktiga Life-favoriter!