Hälsoguiden
Underbara Clara

Lär känna Underbara Clara

Nyfiken på en utav Sveriges mest älskade livsstilsbloggare inom inredning, odling, mat, pyssel, hemmaliv och skönhet? Då ska ni läsa mer om Underbara Clara. Med livet ute på landet i Västerbotten lever Clara med sin familj och driver ett ekologiskt jordbruk på en gård. Förutom att blogga om allt som är härligt, har Clara varit krönikör på Expressen / Amelia / Family Living samt är författare och har gett ut 8 böcker.


Bruna ben i shorts och fräknar på näsan signalerar ledig tid. Och med ett sånt liv behöver man tänka till för att sola säkert – här är Underbara Claras bästa tips!


CLARAS SOLSKOLA

 • Börja dagen med att smörja in dig med solskydd. Så har du ett grundskydd oavsett vad du hittar på timmarna efter.


 • Ha alltid solskydd i handväskan. Solskydd funkar tyvärr dåligt om det ligger hemma i badrumsskåpet och du är på stranden. Lägg en flaska i väskan så slipper du tänka till varje gång du ska ut. Glöm inte solhatt!


 • Högsta styrka. Jag vill att mina barn ska ha den högsta skyddsfaktorn, spf 50. Barnen älskar att bada och springer upp och ner i vattnet. I år sprayar vi vuxna på dem med Bioregenas ekologiska vattenfasta solskyddsfaktor, i sprayform gård det snabbare än med kräm på tub. Dessutom är den ekologisk. Glöm inte att smörja öronen på kortklippta barn!


 • Kläder som täcker barnens kropp är viktigt - särskilt axlarna är jag noga med att skydda. 


 • Tänk på dig själv också. Den här tiden på året har jag samma höga skydd som barnen, lite senare brukar jag köra spf 30 av Bioregenas ekologiska solskyddsfaktor men fortsätter gärna med spf 50 där huden är som känsligast och mest exponerad. Måste säga att jag aldrig provat en solskyddsfaktor som doftar så gott som denna! Mums.


 • Ta i rejält. Det är lätt att bli snål när man sitter på stranden med tuben i handen. Men ingen har väl någonsin smörjt in sig för mycket? Tänk tvärtom – smörjer du in för lite får du för dåligt skydd.


 • Dött ska bort. Min mamma lärde mig att ta hand om huden. Hon använde smink sparsamt men var noga med att tvätta ansiktet och smörja in sig. I sommar testar jag ekologiska Cleansing Crème-Mousse från Mossa för att ta bort smink och rengöra huden innan solbad. Jag fick tips av den från Lifes hälsorådgivare Linda. Den innehåller AHA-fruktsyror från vita vinbär som ska hjälpa till att ta bort döda hudceller. Det ger i sin tur en jämnare, finare bränna.


 • Återfukta! Mossa har också en ekologisk ansiktsolja som är riktigt, riktigt härlig. Jag vill ju gärna hålla hyn mjuk och dofta gott samtidigt. Den här oljan innehåller bland annat ekologisk hallonolja, havtorn, oliv, aprikos, havre och tomatolja. Som en sommarbuffé för huden! Droppas på hyn i ansiktet och masseras in innan den vanliga hudkrämen. Bonus för snyggt glow.


 • Skydda håret. Om kroppen blir mörkare av solen så blir håret ljusare. Mitt brukar bli gult i solen och det gör mig inte så mycket – men har du precis färgat det och vill bevara nyansen är det klokt att använda solhatt. Det finns också hårprodukter med solskydd man kan spraya på.


 • Skydda ögonen. Jag är själv urdålig på att bära solglasögon – men den starka solen kan skada ögonen. Särskilt viktigt är det att skydda ögonen om du är vid vatten. Med stora solglasögon skyddar du dessutom den tunna huden runt ögonen.


 • Om du bränner dig - smörj gärna med Aloe Vera som både lindrar svedan och hjälper huden att läka sig. Finns även som spray!


 • Läs i skuggan. Mitt på dagen går jag inomhus med gott samvete. Tycker att jag var rätt solklok som barn och unnar mig nu gärna ett par timmar utanför solen när den är som starkast. Det är lagom för mig. Vad andra än ropar till mig.

Lämna skuggan med gott samvete!

Bioregena Sun Care är ekologiska, award-vinnande solskyddskrämer som är 100% naturliga. Solprodukterna är av högsta kvalitet och kan användas av hela familjen.

Upptäck Bioregena här
Bioregena

Uppdatera din hudvårdsrutin inför sommaren

Mossa utvecklar ekologiska och naturliga ansikts- och kroppsvårdsprodukter. Ingredienserna till Mossas produkter är hämtade från den nordiska naturen.

Upptäck MOSSA här
Annemarie Börlind

Juicy Clean Cleansing Crème-Mousse

"I sommar testar jag ekologiska Cleansing Crème-Mousse från Mossa för att ta bort smink och rengöra huden innan solbad."

Juicy Cleansing Créme-Mousse
Juice Cleansing Créme Mousse

Vitamin Cocktail Face Oil

"Återfukta! Mossa har också en ekologisk ansiktsolja som är riktigt, riktigt härlig. Jag vill ju gärna hålla hyn mjuk och dofta gott samtidigt."

Vitamin Cocktail Face Oil
Vitamin Cocktail Face Oil

En svalkande och lugnande känsla

Om du bränner dig – smörj gärna med Aloe Vera som både lindrar svedan och hjälper huden att läka sig.

Till Life Aloe Vera
Shoppa nu

Undvik rynkor och pigmentfläckar!

Ett tunt, tonat solskydd som smälter ihop perfekt med den egna huden och ger fin lyster. Skyddar mot skadliga UVA / UVB-strålar året runt, SPF 30

365 Day Defence
Shoppa nu

Spana in fler av Claras favoritprodukter hos Life här nedan!