Hälsoguiden
kosttillskott-kvinna

Kosttillskott för kvinnor

Som kvinna går vi igenom många faser i livet, som alla skiljer sig åt i fråga om vad kroppen behöver för att må bra. Genom tonåren, intensivt vardagspussel och eventuell graviditet, vidare till klimakteriet och en kropp som åldras; ja, många är de besvär som kan uppstå. Lyckligtvis finns det goda kosttillskott som kan stärka ditt välmående genom livet!  


Här på Life har vi samlat de produkter som vi tror kan göra verklig skillnad för just dig. Samtliga produkter är naturligtvis godkända enligt de nordiska näringsrekommendationerna (NNR). 

Kosttillskott för kvinnor

Våra kosttillskott som är särskilt anpassade för kvinnor inkluderar allt som är viktigt för dig, oavsett om du är en ung tjej eller äldre kvinna. Här finns de vitaminer, mineraler och antioxidanter som mycket väl kan vara till god hjälp för ditt välmående. Välj om du föredrar dina kosttillskott i form av kapslar eller tabletter.

Vilka kosttillskott är bra för tjejer?

Folsyra och järn är exempel på viktiga tillskott för kvinnor, liksom magnesium och D-vitamin; helt enkelt kosttillskott som bidrar till normal energiomsättning, blodbildning och minskad trötthet. Läs mer om orsaker till trötthet här.

Hör kosttillskott och hormonell balans ihop?

Hormonell balans är ett begrepp som rör kvinnokroppens mående. Genom en rad olika åtgärder kan du nämligen uppleva en större balans i fråga om mental och fysisk hälsa. Att äta näringsrik mat (berikad med vitaminer och fettsyror), minska på sockerintaget – då det kan driva på inflammationer i kroppen – och prioritera återhämtning, är exempel på faktorer som är direkt avgörande för den hormonella balansen. Kosttillskott, så som C-vitamin och omega-3, kan också bidra till en härligare morgondag. Läs mer om hormonell balans här.

Kan kosttillskott ge mer energi?

I huvudsak gör en varierad kost och daglig motion underverk för vårt mående, men kosttillskott i form av vitaminer, mineraler och antioxidanter kan också ha en positiv inverkan på vår energinivå. B-vitaminerna har alla olika funktioner men bär som gemensam nämnare god effekt mot trötthet, liksom magnesium och C-vitamin som bidrar till ett starkt immunsystem och kroppens förmåga att ta upp järn (som är direkt avgörande för vår syreupptagningsförmåga!).