Hälsoguiden
kroppsvård

Hudvård & Kroppsvård

Huden är kroppens största organ. Visst vill ta hand om vår hud och bara tillföra sådant som gör gott – på riktigt? Med vårt sortiment av bodylotions, kroppsoljor, deodoranter, badsalt och mycket annat har vi noggrant valt ut sådant som verkar effektivt, med omtanke om både dig och vår miljö. Naturligtvis med hudvård för alla hudtyper.

Hudvård

Vi älskar hudvård! I denna kategori samsas allt från handtvål till fast tvål, deodorant som spray och i fast form, liksom duschtvål, bodylotions, badsalt och mycket annat. Syftet med vårt urval är att lugna den hud som är känslig, tillföra rätt egenskaper till problemområden och helt enkelt ge förutsättningarna till en stunds avkoppling och välbefinnande. Ta hand om dig – med Life. 


Vad innebär naturlig hudvård för Life? 

Vår policy är tydlig: de produkter som vi kallar för naturliga har minst 95% naturliga ingredienser. Läs mer om vad naturlig hudvård är i följande avsnitt. 


Vad är naturlig hudvård? 

För att hudvård ska klassas som naturlig består innehållsförteckningen till störst del eller helt av naturliga ingredienser, som är minimalt processade. De är ofta ekologiska eller biodynamiskt odlade, om de inte rentav existerar naturligt och kommer från vilda växter. Bra att veta är att naturliga ingredienser, precis som syntetiska, kan framkalla allergiska reaktioner på huden då de ofta är koncentrerade i sin formula. Läs gärna mer i vår artikel om naturlig hudvård.  


... och vad är skillnaden jämfört med ekologisk hudvård? 

Ekologisk hudvård innehåller ingredienser som odlas under kontrollerade former, där man med säkerhet vet att miljön är helt fri från bekämpningsmedel och konserveringsmedel. Det gör att ingredienserna och produkten tar hänsyn till både hud och miljö. Ekologiska produkter är baserade på förnyelsebara råvaror och innehåller ofta naturliga doftämnen från blommor och träd, så kallade eteriska oljor. 


Knep för torr hy? 

Satsa på rengöring som balanserar huden, förslagsvis med vitaminrika oljor bland ingredienserna. Följ gärna upp med återfuktande produkter som innehåller sheasmör eller jojobaolja (och är fria från uttorkande sulfater!). Ett annat supertips är att applicera en kroppsolja innan du duschar, vilket gör att vattnet inte kommer i direktkontakt med huden! Läs gärna mer om våra knep mot torr hy här. 


Kan jag boosta huden inifrån? 

Visst är det möjligt! Huden är kroppens största organ och genom att äta sådant som gynnar huden, boostar vi dessutom kroppen i stort. En vitamin som är särskilt uppskattad är A-vitamin (betakaroten) – som verkar för att reparera huden och göra den spänstig – liksom mineralen selen som skyddar våra celler mot skadlig stress. Här hittar du vårt sortiment av vitaminer och mineraler för hud, hår och naglar