Hälsoguiden
munhälsa

Munhälsa

Att sköta om mun och tänder ger mer än fräsch andedräkt. Med rätt rengöring, tandborste och tandkräm kan du neutralisera skadliga syror, motverka plack och missfärgningar, stärka tandköttet och rengöra tänderna utan att skada emaljen. På så vis skapar du förutsättningar för starka, friska och vita tänder. Ta hand om dina tänder – tillsammans med oss på Life.

Allt för god munhygien

Känner du till att dålig munhälsa faktiskt kan orsaka hjärt- och kärlsjukdomar, demens – och försämrad livskvalitet, till följd av dålig självkänsla? Det är alltså en större fråga än bara tändernas vita nyans. På Life har vi samlat produkterna som gör skillnad för din munhygien. Rätt tandrengöring kan nämligen neutralisera skadliga syror, motverka plack och missfärgningar, stärka tandköttet och rengöra tänderna utan att skada emaljen. Här kan du handla online från varumärken som Dr. Bronner’s, Weleda, Kingfisher och Waterpik


Tandborstar och mundusch från Waterpik® 

I vårt sortiment av tandhygien hittar vi bland annat amerikanska Waterpik® som erbjuder en ny nivå av munrengöring för hemmabruk. Med Waterpiks munhälsoprodukter rengörs tandkött, tänder och tunga genom innovativ teknik, i allt från mundusch till tandborstar, och speciellt framtagna produkter för användning på tandställning, implantat, kronor, broar, justering och liknande. Upptäck gärna Whitening Water Flosser - Plaque Seeker™ Tip som är supereffektiv vid rengöring av plack.


Vegansk tandkräm – med eller utan fluor 

Rengör tänderna effektivt men skonsamt med tandkrämer från Weleda, Dr. Bronner’s och Kingfisher. Här hos oss på Life finns fräscha tandkrämer, med och utan fluor. Du hittar givetvis alternativ som är veganska, fria från tensider, syntetiska fluorider, färgämnen, aromämnen, sötningsmedel och konserveringsämnen. Perfekt för dig som vill sköta om din munhygien och dina tänder på ett medvetet sätt. Tips: Weleda Tooth Gel for kids; en mild tandgel som vårdar och bevarar munflorans balans hos barnen, och Kingfisher Tandkräm med fluor som är en naturlig tandkräm, helt fri från genmodifierade råvaror.