Hälsoguiden

Waterpik® rekommenderas av tandläkare

Att borsta tänderna räcker inte för att ta bort missfärgning, plack och andra matpartiklar. Lyckligtvis är lösningen här!


Dålig tandhälsa är både smärtsamt och dyrt. För de flesta beror detta på att tandborsten inte kommer åt tillräckligt bra och att bakterier blir kvar mellan tänderna och tandköttet.  Bakterier älskar att byggas upp i munnen och om bakterierna inte avlägsnas fastnar de och utvecklas till plack. ”Här behövs det extra hjälp med att rengöra ytan mellan tänderna”, säger tandläkaren Sebastian Daröste. Lyckligtvis är lösningen här, med en mundusch (Water Flosser) från Waterpik® blir jobbet en lek. Munduschen spolar effektivt bort rester där tandborsten inte kommer åt, det är kliniskt bevisat att Waterpik® mundusch bidrar till en hälsosammare munhygien.


KÄNSLA AV RENHET

Waterpik® mundusch fungerar som en högtryckstvätt för munnen och är en kombination av vattentryck och pulsering. Genom att rikta munduschmaskinens munstycke mot tandköttslinjen och mellan tänderna rensar vattentrycket bort skadlig plack och matrester med upp till 99,9% på behandlat område. ”Det ökar helt enkelt känslan av renhet i munnen”, säger Sebastian Daröste.

Se hela intervjun med tandläkaren Sebastian Daröste här: https://youtu.be/CxdDIwezSbw


VILKEN Waterpik® modell PASSAR DIG bäst?

Waterpik® erbjuder tre olika modeller i två olika färger, där du kan justera vattentrycket efter eget tycke. Nedan kan du se samtliga modeller och läsa mer om hur de skiljer sig åt, så att du kan välja den modell som passar ditt behov bäst.

Waterpik® Plus Water Flosser

Waterpik® Plus Water flosser är en trådlös modell som enkelt kan laddas och användas. Modellen rengör mellan tänderna inom 45 sekunder, tar lite plats och är perfekt för dem som reser mycket eller har begränsat badrumsutrymme. Den kommer med 4 munstycken och har en strömbrytare där du kan justera vattentrycket i 2 olika nivåer.

 Waterpik® Plus Water Flosser

Waterpik® Ultra Water Flosser

Waterpik® Ultra Water Flosser är en större modell som passar bra i badrumsskåpet. Den har 10 olika nivåinställningar för vattentrycket och kommer med 6 munstycken. Waterpik Ultra Water Flosser är utformad så att de medförande munstyckena kan förvaras i locket på vattentanken, ingenting är bättre än att ha en och samma plats för allt. Kliniska studier visar att Ultra Water Flosser tar bort upp till 99.9% plack efter användning och är upp till 50% effektivare än tandtråd.

Waterpik® Ultra Water Flosser

Waterpik® Whitening Professional Water Flosser

Waterpik®Whitening Professional Water Flosser tar bort plack, beläggningar och fläckar. Den kommer åt svåråtkomliga områden och inom fyra veckor får du tillbaka dina naturliga vita färg. Denna modell kommer med 4 munstycken, 10 nivåinställningar för vattentrycket och 30 blekningstabletter.


· Nr 1 bästsäljare i världen i sin klass.

· Grundades 1962 – 60-årsjubileum.

· 80 oberoende studier.

· Rengör endast med vatten.

· 1 minut varje dag räcker.

· Perfekt för implantat, kronor och tandreglering.

Waterpik® Whitening Professional Water Flosser

SKONSAMT OCH ENKELT

Många tycker att tandtråd är svårt att använda, eftersom det kan vara irriterande för tandköttet eller trångt mellan tänderna. Waterpik  munduschmaskiner är mycket skonsamma och lätta att använda, vilket resulterar i en ren mun på under 1 minut. Det är en stor fördel i att munduscharna från Waterpik inte är något tekniskt krävande och har flera olika funktioner. Personligen har jag upplevt att små rester som popcornskal som tidigare var svåra att ta bort med tandborste och tandtråd, lättare försvinner med Waterpik”, säger Sebastian Daröste.


REKOMMENDERAR WATERPIK

Användningen av mundusch förhindrar både tandlossning och hål i tänderna och för dem med implantat, kronor och tandreglering är Waterpik ett säkert sätt att uppnå bättre munhälsa än vid endast användning av tandborste och tandtråd. ”Jag arbetar främst med tandställning, där patienterna under behandlingen ofta upplever att matrester fastnar. Detsamma gäller personer som har omfattande tandhistorik eller funktionshindren som gör att det blir svårt att använda tandtråd. Waterpik är då en flexibel produkt som är lätt att hantera”, säger Daröste.