Hälsoguiden
torkad frukt och bär

Ekologisk torkad frukt och bär

Frossa i blåbär, hallon och tranbär – året om! Torkade och frystorkade frukter och bär har lång hållbarhet, samtidigt som en stor del av näringsinnehållet finns kvar. Toppa din havregrynsgröt med torkade blåbär, mixa ner fiberrika gojibär i din smoothie eller snacksa på mullbär för snabb energi.

Ekologisk torkad frukt och bär

I vår kategori av torkad frukt och bär hittas goda klassiker som blåbär, mullbär, hallon och jordgubbar, liksom mer exotiska bär så som dadlar, gojibär, incabär och mango. Alla lika goda att addera till frukost, mellanmål och snacksskålen, alla fullproppade med vitaminer, mineraler och viktiga fibrer. Köp ekologisk torkad frukt och torkade – och frystorkade – bär från Life, Superfruit, Raw Powder och Persgården.  


Torkade aprikoser för mage i balans  

Aprikoser är rika på fibrer, kostfibrer, och kan (gärna i kombination med tillräckligt med vatten) bidra till att en oregelbunden mage återfår sin balans. Fiberrika livsmedel ger dessutom mättnadskänsla och kan minska risken för småätande, håller blodfettnivåerna låga och blodsockernivån jämn, tack vare ett lågt glykemiskt index. Torkade aprikoser är, som sagt, rika på kostfibrer och riktigt goda att mumsa på som snacks eller till mellanmål.


Snacks för jämn energi  

Torkad frukt (så som aprikoser) och bär (t.ex. gojibär) är utmärkta källor till jämn energi. Tack vare ett lågt glykemiskt index (GI) förblir blodsockernivån jämn och du riskerar inte att först uppleva en topp i energin, för att sedan dala djupare i energin än tidigare. Dessutom är det enkelt att äta aprikoser och gojibär på språng, och förvara i skåpet på kontoret eller i bilens handskfack. Tips: recept på goda bars med aprikoser och kokos.