Hälsoguiden
Infraröd bastu

Infraröd bastu

Njut av ett ljuvligt hemma-spa med en infraröd bastu. Med en IR bastu kan du njuta av infraröd värme när och var du vill; fäll ut den portabla bastun där just du önskar. Genom regelbunden användning kan du uppleva rörliga leder, smidiga muskler och minskad känsla av stress. Du hittar dessutom infraröd terapimatta och filt bland vårt infraröda sortiment.

IR bastu i ditt hem

En infraröd bastu ger en varm, behaglig upplevelse, inte helt olik solens strålar. Den infraröda värmen ger däremot ingen skada, likt solens UV-strålar, utan verkar enbart för välbehag och ökad blodcirkulation. I jämförelse med en traditionell bastu, där också luften omkring dig värms upp, värmer infravärmen dig inifrån och bidrar till en uppmjukande effekt för muskler och leder. 


Tekniken har använts i behandling, på vårdinrättningar och i hemmet, sedan 60-talet. Flera decennier av forskning visar att den infraröda bastun och mattan, med användning av infraröd värmestrålning, är en säker och effektiv behandlingsform med en positiv hälsoeffekt. Hur just du upplever hälsofördelar är individuellt, men exempel på goda resultat är förbättrad hudkvalitet och sömnkvalitet, liksom avslappnande effekt vid stress. 


Fördelar med IR bastu  

Vi belastas idag av en mängd olika toxiner och kemikalier som vår kropp hela tiden behöver föra ut, t.ex. via urinen, avföringen, andningen och inte minst via huden, när vi svettas. Med infraröd bastu värms kroppen upp och vi svettas mer vilket ger en positiv detoxande effekt.


En portabel infraröd bastu eller matta värms upp på kort tid, är enkel att använda och smidig att förvara. Addera gärna en bärväska till din infraröda produkt, som ger den portabla infraröda bastun, mattan eller filten ett slitstarkt skydd mellan användningstillfällena. 


Portabel infraröd bastu från Radiant Health® 

Vi på Life presenterar produkter från Radiant Health®, ett norskt varumärke som grundades 2013. Idag erbjuder Radiant Health® ett bastuuniversum med fokus på kvalitet, design och användarvänlighet. Med smidiga, portabla bastur och terapimattor kan Radiant Health® erbjuda fördelarna med infraröd värme – var och när du vill.