Hälsoguiden
Tips på hur du skyddar du barnens ömtåliga vinterkinder

Tips på hur du skyddar du barnens ömtåliga vinterkinder

Skandinaviens kalla klimat, med skiftande väder- och temperaturväxlingar, är påfrestande för huden på många sätt. Under vinterhalvåret blir luften blir torrare, både inomhus och utomhus. Små barn har fyra gånger tunnare hud än en vuxen och därför kan huden lätt bli irriterad, känslig och röd.

Läs mer

Förbered huden innan ni går ut i kylan

För att huden ska må så bra som möjligt på vintern är ett tips att smörja in barnets hud med en vårdande hudvårdsprodukt efter dusch/bad på kvällen. Om man smörjer in barnets ansikte på morgonen bör man vänta minst 30 minuter innan man går ut i kylan. En kräm som innehåller vatten kan nämligen ha en kylande effekt på huden, något som kan upplevas som obehagligt på de små kinderna. Ska ni ut och åka pulka eller ta en promenad rekommenderar vi ett tunt lager av en vattenfri väderkräm. Krämen lägger sig som en naturligt skyddande barriär mot kyla och kalla vindar. Det är viktigast att smörja de mest utsatta områdena som kinder, näsa, runt munnen och läpparna.


Naturliga ämnen som stärker hudens egna skyddsbarriär

Weledas väderkräm innehåller rent bivax och hudvänligt lanolin som bildar en skyddsbarriär utan att påverka hudens naturliga funktioner. Den värdefulla mandeloljan vårdar torr hud och hjälper den att bevaras mjuk och smidig. Extrakt av biodynamiskt odlad ringblomma och ekologisk kamomill hjälper till att lugna och lindra den ömtåliga huden. Fördelen med naturlig hudvård är att de stärker hudens egen skyddsbarriär, så att du bibehåller en stark och motståndskraftig hud.


Weleda Calendula Weather Protection Cream

Väderkrämen kan användas av hela familjen! På bebisar från 6 månader, eller från när bebisen kan sitta upp i vagnen och då är mer utsatt för yttre påfrestningar. Massera in ett tunt lager på utsatta områden som kinder, näsa och runt munnen, innan ni vistas ute i kyla. Smörj in flera gånger per dag eller vid behov!