Hälsoguiden
Ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård

Köper du ekologiska bananer? Ekologisk mjölk? Men hur är det med handtvål? Och hudkräm? Att välja ekologisk mat har blivit ett naturligt val för många. Det borde vara lika självklart med hudvård!

Läs mer

Har du funderat över hur många skönhetsprodukter du använder på en dag? Testa att räkna – schampo, balsam, ansiktskräm, deodorant, smink, ansiktsrengöring, duschtvål... det blir lätt uppåt tio stycken. Har du funderat på vad de innehåller?

Vi lägger ofta ner stor omsorg vid valet av näringsrik och giftfri mat men många tänker kanske inte på att det vi smörjer in oss med också kan påverka vår hälsa och miljö negativt. Huden är kroppens största organ. Varför chansa? Här är tre anledningar att välja grönt i skönhetshyllan:


1. Du vill det bästa för din hud

Många av de naturliga, näringsrika ingredienserna besitter en fantastisk förmåga att samverka med huden och låta hudens egna mekanismer stimuleras. Med dagens naturliga produkter behöver du varken kompromissa med effekt eller lyxig skönhetskänsla.


2. Du vill det bästa för hälsan och miljön

Syntetiska kemikalier kan vara helt ofarliga, men de kan också vara skadliga för både miljö och hälsa. Vissa är bevisat hormonstörande, andra är bevisat miljöfarliga och kring en stor grupp finns det stora hälsofrågetecken. Att gå efter försiktighetsprincipen är säkrast.


3. Du vill det bästa för dina barn

Syntetiska kemikalier kan vara särskilt oroande för fertila kvinnor eftersom de hormonstörande ämnena kan ta sig till fostret när man är gravid. De kan rubba fostrets utveckling och misstänks kunna bidra till sjukdomar längre fram i livet. De hormonstörande ämnena tros dessutom kunna påverka fertiliteten.