Hälsoguiden

Vinn över vintern

Höj en röd och sprucken hand om du börjar bli trött på vintern nu. Vi förstår dig. Men håll ut! Om bara några veckor är våren här. Tro det eller ej. Tills dess ska du se till att ta extra hand om dig själv. Kanske skämma bort både kropp och själ? Vi har allt du behöver - från lyxiga spaprodukter till vitaminer och kosttillskott. Så håll ut! Välkommen och lev ditt bästa life!

7 tips för en härlig vinter

1. Ta hand om din hud. Torr luft och kallare väder gör att huden snabbare blir uttorkad och torr - vilket ökar behovet av fukt och vård. Rengör ansiktet morgon och kväll med en återfuktande rengöring för att ta bort kräm, smink, damm och föroreningar. En peeling eller skrubb ett par gånger i veckan avlägsnar döda hudceller och gör att huden ser fräsch och strålande ut.


2. Kom i form. Bara 30 minuters motion och rörelse varje dag ger dig mer energi. När du rör på dig frigörs dopamin, serotonin och endorfiner, hormoner som gör dig gladare och piggare.


3. Tillbringa dagen - utomhus. Det är viktigt att få dagsljus och solljus så ofta som möjligt. Ta en promenad vid lunchtid - redan 15 minuter gör skillnad för energinivån. Du får rörelse och motion, men också omväxling och nya intryck, vilket är bra för hjärnans återhämtning.


4. Sov bättre. Många människor kämpar ibland med sömnen, vilket påverkar deras liv på många sätt, inte minst deras energinivåer dagen efter. Lyckligtvis finns det goda råd för den som vill sova bättre: Sov i ett mörkt rum, undvik skärmar några timmar innan du ska sova och inför en kvällsritual med avslappning och avstressning.


5. Prova ett kosttillskott eller kvällste. Det finns många bra kosttillskott som kan hjälpa kroppen att slappna av vid läggdags, inklusive örter som kan hjälpa till att balansera kroppen vid stress. Kolla in vår populära godnattkakao.


6. Dags för D-vitamin - Under den mörka årstiden och när solen försvinner mer och mer försvinner också vår viktigaste källa till vitaminet. Då kan det vara dags för en påfyllning av D-vitamin.


7. Ät och drick regelbundet - Att äta tillräckligt och regelbundet är nyckeln till goda matvanor. Se till att dina måltider är jämnt fördelade över dagen för att hålla både aptiten och blodsockernivån stabila. Se också till att dricka mycket vatten under hela dagen.


Hos oss hittar du allt du behöver för att ta hand om dig själv i form av inspiration, råd och tips och massor av härliga produkter. Varmt välkommen!


Kosttillskott är inte en ersättning för en varierad kost. Det är viktigt att ha en balanserad kost och en hälsosam livsstil.