Fri frakt vid köp över 299kr
Prata hälsa med oss
Nordens ledande hälsokedja
Life Folate
Life Folate
Life Folate
LIFE|90 TABLETTER

Life Folate

Folsyra

189 KR
Lagerstatus OnlineI lager
ButikssaldoSe tillgänglighet i butik
  • Leverans
  • Fri frakt över 299 kr
En högaktiv form av folsyra som bidrar till vävnadstillväxt hos gravida och normal blodbildning.

Kosttillskott bör inte användas som ersättning för varierad kost. Tänk på vikten av en varierad kost och en hälsosam livsstil. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktbeskrivning
Användning
Specifikationer

Life Folsyra är en högaktiv form av folsyra som bidrar till vävnadstillväxt hos gravida och normal blodbildning.

Enligt livsmedelsverket rekommenderas alla kvinnor som kan tänkas bli gravida att ta tillskott med folsyratabletter. Många kvinnor får i dag i sig för lite folat/folsyra från maten och genom att ta folsyratillskott i god tid före graviditeten kan man minska antalet barn som föds med, eller foster som aborteras på grund av, ryggmärgsbråck. Eftersom inte alla graviditeter är planerade rekommenderas alla kvinnor som kan tänkas bli gravida att ta folsyratillskott.

Quatrefolic®; kallas ofta för fjärde generationens folsyra. Folat och folsyra som återfinns i livsmedel och kosttillskott behöver konverteras till 5-methyltetrahydrofolate innan de kan delta i nyckelroller i kroppen. Quatrefolic®; är däremot redan i metylfolatform och behöver därmed inte spjälkas eller konverteras innan kroppen kan använda vitaminet. Kalcium-L-metylfolat (Quatrefolic®;) är lösligt i vatten, stabilt över tid och lättabsorberat för kroppen.Högaktiv form av folsyra, kalcium-L-metylfolat, redo att tas upp och användas av kroppen.

Folat bidrar till:

  • Vävnadstillväxt hos gravida och har en del i celldelningsprocessen.
  • Normal aminsosyrasyntes och behövs för att kroppen ska kunna producera protein.
  • Normal blodbildning.

Artikel nummer: 126612

Bästa hälsoklapparna

Widget loading...