Hälsoguiden
Energi & ork

Hitta tillbaka till energi och ork – fysiskt och psykiskt – med viktiga vitaminer, mineraler och enzymer. I naturen finns nämligen många växter och örter som kan verka välgörande i perioder av trötthet och utmattning, med exempel som ginseng, rosenrot och Q10 (ett coenzym som har en viktig roll i energiproduktionen inuti kroppens celler). Låt naturen visa vägen till ny ork och mer energi, välkommen till Life.

Läs mer

Mer energi, ork och fokus

Vad fint att du har hittat hit! Ett bevis på att du är redo att ta hand om dig själv – och hitta tillbaka till energi och ork. Här hos oss på Life finns kosttillskott som innehåller ämnen för just ökad energi. Vi erbjuder välkända varumärken som Better you, Great Earth och, naturligtvis, Life Exclusive.


Kosttillskott för energi – så fungerar det

Precis som det låter, ska kosttillskott fungera som just ett tillskott; ett komplement till en näringsrik kost. Utöver att du bör få i dig vitaminer, mineraler och viktiga fetter via maten, är goda sömnvanor och en sund livsstil bästa tänkbara start på vägen till välmående. För dig som har brist på en viss vitamin eller som önskar öka ditt intag av vitaminer och mineraler för att få mer energi, finns kosttillskott med viktiga ingredienser. Den asiatiska roten ginseng är en välbeprövad prestationshöjare, liksom Q10 som bildar mer energi i mitokondrierna - cellernas kraftverk. Du hittar de båda viktiga ingredienserna och mycket annat i vår egen Life Balance Energy, ett kosttillskott för ökat fokus. Läs gärna mer i vår artikel om kosttillskott för energi, där också Sheila Arnell, yogainstruktör, berättar om varför hon äter Life Balance Energy.  


5 sätt att stärka ditt fokus: 

1. Meditera mera 

Att aktivt arbeta med meditation och mindfulness gör oss mer medvetna i varje situation, och det blir lättare att hitta och behålla fokus. Addera en eterisk olja till din meditation för en större upplevelse, vi tipsar om ljuvlig lavendel


2. Kolhydrater 

Kolhydrater bryts i kroppen ner till glukos, ett viktigt näringsämne som ger kroppen energi. Ät regelbundet – och hälsosamt! – för att säkerställa en jämn nivå av glukos i blodet (eller en jämn blodsockernivå, som det också kallas).  


3. Ät Q10 

Q10 är ett koenzym (vilket stöttar kroppens enzymer att göra det de ska) som i kosttillskott finns i flera olika former, bl.a. en fermenterad form som utvinns ur sojabönor. Detta koenzym finns redan i vår kropp och är en byggsten i cellernas energisyntes. Kroppens egen Q10-produktion avtar med åldern och du kan då tillföra ett extra intag via kosttillskott.


4. Drick matcha 

Matcha kommer från samma växt som grönt te, men skyddas från solljus under odlingsperioden och innehåller därför mer klorofyll, vilket ger den djupgröna färgen. Matchate har ett högt koffeininnehåll (vilket ger energi), en utrensande effekt och ett högt innehåll av antioxidanter, vilka förhindrar skadeverkan från fria radikaler.   


5. Sov gott 

Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning, och till normal energiomsättning. Om man upplever att man trots en god sömn känner sig trött, kan därför ett tillskott av magnesium hjälpa. Och för att kroppen ska återhämta sig under natten är det viktigt att ligga skönt, en ergonomisk kudde ger viktigt stöd och avlastning för rygg och nacke.