Hälsoguiden

Intim och sex

Beröring och närhet ska vara ren njutning. Här hos oss på Life hittar du intimhygien och intimvård, så som rengöringsolja och intimkräm, som rengör och samtidigt bibehåller en återfuktad hud. Upptäck också gärna vårt utbud av sexhjälpmedel, med glidmedel och lustgel som är fria från parabener och hormoner och därför snälla mot såväl din hud som kroppens totala välbefinnande.

Intimvård och lusthöjande

För dig som är nyfiken på mer naturlig intimvård eller för dig som söker lusthöjande produkter; här har vi samlat våra noggrant utvalda favoriter. Handla tryggt från kända varumärken som RFSU, Lip Intimate Care och L’Argiplex. Du är också varmt välkommen att kontakta våra hälsorådgivare online eller lokalt i din butik för goda råd. 


Tillskott och hjälpmedel för ökad sexlust 

Längtan efter beröring och närhet kan också vara en fråga om hormonell balans i kroppen. I perioder saknar vi lust, så som vid känslor av stress eller under klimakteriet. Att känna minskad lust är helt naturligt, men om du upplever att det sätter käppar i hjulet för din livskvalitet finns det god hjälp att få. Sök gärna kontakt med din vårdcentral och läs vår artikel om 6 sätt att få igång sexlivet. Att ta hand om sig själv genom sund kost och motion ger ett ökat välbefinnande – något som också kan ge en lusthöjande effekt. 


Lust och Energi Forte Kvinna och Lust och Energi Forte Man är lusthöjande tillskott som är särskilt anpassade för kvinnan respektive mannens fysiska behov. Vi på Life har dessutom tagit fram Life Multi Woman och Life Multi Man som innehåller viktiga vitaminer och mineraler, och tillsammans med en balanserad kost och ett sunt leverne bidrar till vårt generella välmående.  


Intimrengöring med olja 

Rätt intimvård kan göra stor skillnad för ditt välbefinnande. Med intimrengöring i form av olja minskar risken för att vi torkar ut slemhinnorna eller ruckar på den viktiga pH-balansen. Ingrediensen fragonia har antibakteriella och svampdödande egenskaper, och du hittar den i exempelvis Lip Intimate Care Cleansing and Moisturising Oil. Läs gärna mer om kvinnohälsa och intimvård i vårt samtal med hälsoinspiratören Sheila Arnell här.