Hälsoguiden

Leder och muskler

Våra leder och muskler ser till att vi kan ta oss fram i livet. Från händernas småleder till kroppens rörligaste led, axelleden; alla har sin viktiga funktion. Med fysisk aktivitet kan vi stärka våra muskler och bibehålla rörliga leder. Du kan även addera C-vitamin till din kost; det har betydelse för kroppens kollagenbildning, liksom broskets och benstommens normala funktion. Här hittar du tillskott som kompletterar din balanserade kost med extra vitaminer och mineraler för dina leder och muskler.

Muskler och rörliga leder

Ömma och stela muskler och leder? Anledningen till att vi upplever ett obehag relaterat till leder och muskler varierar från person till person, det kan handla om förslitningsskador eller överbelastning vid träning. Rörelse och träning samt en balanserad kost är en viktig pusselbit för välmående och rörliga leder. Det kan även vara en god idé att se till att få i dig tillräckligt med C-vitamin då det bidrar till normal kollagenbildning i vår kropp. Kollagen är ett fiberprotein och fungerar som ett lim; det ger stadga och elasticitet i exempelvis brosk och skelett – vilket i sin tur bidrar till ledernas hälsa! Om du vill tillföra ett extra intag av C-vitamin till din balanserade kost, vill vi rekommendera Life Flexilett Collagen som innehåller kollagen, boswellia och C-vitamin; en produkt framtagen för en aktiv livsstil.


Produkter för rörligare leder 

Kosttillskott är ett sätt att komplettera din befintliga kost med extra näringsämnen, fördelaktigt om du äter ensidigt eller har svårt att få i dig allt via kosten. Vid muskelspänningar eller ömhet kan det vara skönt att ta hjälp av värmeomslag, så som en varm vetekudde, en handledsvärmare i merinoull eller en infraröd terapimatta. Oavsett vad du söker hittar du välkända varumärken här hos oss på Life, så som Movo, Great Earth, VitaePro och Life exclusive; vårt egna varumärke.