Hälsoguiden

Sömn och avslappning

Det är lika viktigt att prioritera tid för återhämtning – som det är att se över hur vi faktiskt vilar. Faktorer som ergonomiskt stöd, vårt välmående i allmänhet och vår sovmiljö spelar en central roll för vår förmåga att slappna av. Mörker gör exempelvis att kroppen utsöndrar sömnhormonet melatonin. Här hos oss på Life hittar du allt för din viktiga vila; sovmask, vetekudde, sovkudde, badsalt och eteriska oljor med dofter som bidrar till lugn. Sov gott!

Produkter för sömn och vila

Livet är som en tårta, där olika bitar tillsammans utgör helheten. Viktiga ingredienser till tårtbiten som är vår hälsa är en näringsrik kost, motion och sömn, där vi till viss del kan styra balansen genom val i vår vardag. Att vi prioriterar tid för sömn är viktigt – att vi också får bästa möjliga effekt av vilostunden är jätteviktigt. Med rätt ergonomiskt stöd och en behaglig sovmiljö skapar du goda förutsättningar. Hos oss på Life hittar du produkter och kosttillskott för sömn och avslappning från varumärken som Tempur, New Nordic, Elixir Pharma och vårt eget Life exclusive.


Värme och avslappning 

Att ett varmt bad eller en värmande filt i soffan får oss att känna välbehag är ingen slump. Vid värme ökar nämligen kroppens genomblödning, alltså då blodet passerar genom kapillärerna, och vi kan uppleva en avslappnande effekt i våra muskler. Det är också därför som ett varmare klimat kan ge upphov till färre symtom av ömma leder, detsamma gäller vid användning av värmeomslag. Just värmeomslag är ett enkelt och snabbt sätt att själv åstadkomma effekt på hemmaplan. Vi på Life har en traditionell vetekudde, vars form lämpar sig för flera områden, och en vetekudde för nacke och axlar. De båda värms enkelt i micro eller ugn och håller värmen i upp emot 40 minuter.